Kiderült, mennyit keresnek a magyar celebek

Több száz milliós profittal dicsekedhetnek a hazai celebek, Kasza Tibi cégének árbevétele több milliárd forint volt tavaly. Majoros Péter „Majka” főcége a tavaly decemberben zárult üzleti évben megdöntötte 2019-es rekordbevételét, ám Sebestyén Balázs még Majkánál is nagyobbat tudott dobbantani az üzleti eredményességben.

Magyar Nemzet
2023. 08. 02. 11:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Forbes magazin friss összeállítása a hazai hírességek pénzteremtő képességét vette górcső alá. A cikk szerint Majoros Péter „Majka” a főcége, a Dyma MM Kft. a tavaly decemberben zárult üzleti évében megdöntötte 2019-es rekordbevételét. A rapper vállalata 

384 millió forintot hozott a konyhára. Ez jelentős javulás a tavalyelőtti, 302 milliós évhez képest. 

Ám az infláció, a költségek növekedése a televízióműsor-gyártással és előadóművészeti tevékenységgel foglalkozó Dymát is érinti. A 2021-es, 84 millió forintos profit az árbevétel növekedésének ellenére 78 millió forintra csökkent 2022-re. Ennek elsődleges oka az anyagi jellegű ráfordítások rohamos ugrása. Majkáék tavalyelőtt ezen a költségsoron 192 millió forintot fizettek, tavaly viszont már  276 milliót. 

 

Mennyit kaszált Sebestyén Balázs?

Sebestyén Balázs még Majkánál is nagyobbat tudott dobbantani az üzleti eredményességben. Cége, a Phova Kft. idén, szintén rekordot döntve, most először ugrotta meg a félmilliárd forintos határvonalat. A főtevékenységeként rádióműsor-szolgáltatással foglalkozó vállalat ráadásul tavalyi, 316 millió forintos bevételét duzzasztotta 503 millió forintra.

A csaknem hatvanszázalékos árbevétel-növekedés mellett a nyereségesség nem tudott ilyen mértékben növekedni. 

A Forbes szerint Majka vállalkozásának példáját követve az anyagi jellegű ráfordításoknál látni nagyobb ugrást, 94 millió forintról 260 millióra növekedett ez a költségsor. Ezzel a tavalyi, 165 milliós nettó eredmény után idén 176 millióval zárja eredménykimutatását a Phova. 

Rúzsa Magdi Plagiguel Művészeti Szolgáltató Kft.-jének az árbevétele csökkent, azonban ez annak is betudható, hogy az énekesnő a három ikergyermeke mellett kevesebb munkát vállalt. De így is 170 milliós árbevételre tett szert 2022-ben, az adózott eredménye pedig 48 millió forint, sőt év végére a cég 55 millió forintos eredménytartalékot is ki tudott termelni. 

 

Kasza Tibi és Ördög Nóra sem panaszkodhat

A Voiceforce Kft.-t Ördög Nóra a férjével, Nánási Pállal vezeti, a cég bevételének az egyik fele korábban a Nekem a Balaton-os kiskereskedelmi tevékenységből, másik fele pedig a szponzorációkból származott. A 2021-es, 314 millió forintos árbevétel után már látni a sztárok közül az első nagyobb visszaesést: 2022-ben 246 millióra csökkent a bevételük. Ördög Nóra saját szépségipari márkát is létrehozott, a Helia-D-vel közös együttműködést, a Nora Beautyt 2022 szeptemberében dobták piacra, és a Nekem-boltok mellett a Rossmann 60 üzletének polcain is megtalálhatók a termékeik. 

Az erre alapított közös vállalkozás, a Helia-D & Nóra Kft. annak ellenére nyitott 94 millió forintos árbevétellel és 18 milliós adózott eredménnyel, hogy tavaly még szinte alig, összesen négy hónapot volt a piacon a márka. 

Kasza Tibi feleségével és testvérével közös cége, a Manker Beauty Kft. csomagküldő internetes kiskereskedelmi szereplőként forgalmazza a műsorvezető italporait és fogyást serkentő tablettáit. A Manker Beauty 2021-ben 783 millió forint profitot hozott a konyhára, amiből 780-at fel is vettek a tulajdonosok. Kasza részesedése 51 százalék, így vélhetően ennek kicsivel több mint a fele nála landolhatott. A tavalyelőtti kiemelkedő profitabilitás után ráadásul Kaszáék nem lassítanak. Döbbenetes növekedési ütemmel tavaly már 4,68 milliárd forint volt a Manker Beauty árbevétele.

Borítókép: Sebestyén Balázs (Fotó: YouTube/képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.