Potápi: Szent István ma is igazodási pontot jelent

Csak az egységes nemzet tud erős maradni, ma pedig erős nemzetekre van szüksége Európának – közölte az államtitkár.

Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 17:27
POTÁPI Árpád János
Budapest, 2023. június 22. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára beszédet mond a Magyar szemmel címû fotópályázat képeibõl nyílt kiállítás megnyitóján a Várkert Bazárban 2023. június 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az államalapító Szent István király emléke ezer év alatt sem halványult el, ma is igazodási pontot jelent számunkra – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Nagymányokon. 

Potápi Árpád János – aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is –  a Tolna vármegyei település városnapja alkalmából rendezett Szent István-napokon mondott köszöntőjében hozzátette: mi, magyarok minden megpróbáltatás ellenére megtartottuk a Szent István által ránk hagyott országot, keresztény kultúrát. 

– Szent Istvánnak köszönhetően minden bennünket ért csapásból megerősödve kerültünk ki, olyan szilárd alapokra került az ország, hogy azt a tatár, a török, az utána következő birodalmak, a szovjetek és Trianon sem volt képes elpusztítani – fogalmazott. – Mi, magyarok ezer év után is büszkén valljuk meg keresztény hitünket, kultúránkat, európaiságunkat – jelentette ki. 

Azt mondta, úgy tűnhet, mintha csak ránk hárulna az a felelősség, hogy megőrizzük Európának a tőle kapott keresztény értékrendjét, és azt továbbörökítsük a következő nemzedékek számára. Ma a világ megkérdőjelezi ezeket az értékeket, és általában elutasítják a hazaszeretetet. – Amikor a szomszédunkban háború dúl, és kevesek szólnak a béke hangján, még nagyobb szükség van arra, hogy továbbra is a keresztény értékek mentén építsük a jövőnket az anyaországban, a Kárpát-medencében és ott, ahol magyarok élnek – fűzte hozzá. 

– Ezekben a megpróbáltatásokkal teli időkben rendkívül fontos, hogy megőrizzük államunk szuverenitását, keresztény kultúránkat, és megerősítsük összetartozásunkat a külhoni magyarsággal. Csak az egységes nemzet tud erős maradni, ma pedig erős nemzetekre van szüksége Európának – közölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.