időjárás 3°C Miklós 2023. december 6.
logo

Egy Leopard 2-es harckocsi jelent meg éjszaka a Hungária körúton + videó

2023.09.28. 09:17 2023.09.28. 15:31
Egy Leopard 2-es harckocsi jelent meg éjszaka a Hungária körúton + videó

Egy, a TikTok-ra feltöltött videó szerint egy Leopard 2-es harckocsi jelent meg éjszaka Hős utcánál Budapesten, amely miatt az érintett útszakaszt átmenetelig le is zárták a forgalom elől. 

Információnk szerint oktatási célból folyamatosan érkeznek régi és új hadrendben lévő katonai eszközök hazánkba. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának telephelye pedig éppen a Hungária körúton a Hős utcánál van, ez indokolhatja a harckocsi megjelenését. 

 

Cikkünk megjelenése után a HM egy közleményt adott ki, amelyet a Magyar Nemzet részére is elküldött. A közleményből kiderült, hogy Böröndi Gábor vezérezredes a Honvéd Vezérkar főnékének parancsára, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti Campusára érkezett a Magyar Honvédség Leopard 2HUA4 típusú harcjárműve, amelyet megkülönböztető jelzéssel ellátott katonai rendész szolgálat kísért. A jármű Budapesten a Hős utca kereszteződésében harcjármű gumibetéten "saját lábon" közlekedett. A szaktárca megerősítette, hogy 

 a lánctalpas harcjárművet az egyetemi oktatási rendszerében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai vezetői alapképzési szakos honvédtisztjelöltek elméleti ismereteinek bővítésére fogják használni. 

Hozzátették, hogy a képzés során fokozott hanghatásra nem kell számítani.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.