Fontos bejelentést tett Orbán Viktor, örülhetnek a nyugdíjasok + videó

Novemberben félhavi összeggel többet visz a postás a nyugdíjasoknak.

2023. 09. 28. 11:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány teljesíti vállalásait, novemberben félhavi összeggel több nyugdíjat visz a postás – ez derült ki Orbán Viktor mai bejelentéséből. A miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett videójában kijelentette: A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra. 

A kormányfő felidézte, hogy még 2010-ben megállapodtak a nyugdíjasokkal, hogy a nemzeti kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, garanciát vállalt arra, hogy nem fordulhat elő többé az, ami a Gyurcsány-korszakban történt, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól. 

– Ezért a nyugdíjak értékét minden évben megőriztük, ha jól ment az ország szekere, még nyugdíjprémiumot is tudtunk fizetni – közölte. Hozzátette: ezt a vállalásukat a koronavírus-járvány és most az ukrán háború idején is teljesíteni tudják. 

Elmondta, olyan országot szeretnének, ahol 

együtt sírunk, együtt nevetünk.

A miniszterelnök azt mondta, idén az infláció magasabb volt a vártnál, ezért csak 

úgy tudják megőrizni a nyugdíjak értékét, ha nyugdíj-kiegészítést fizetnek. 

– Ezért novemberben átlagosan csaknem fél havi nyugdíjjal többet visz majd a postás – ismertette a miniszterelnök a kormány szerdai döntését.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.