időjárás 5°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Kiáll az idősek mellett a kormány + videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.24. 10:18 2023.09.24. 10:28
Kiáll az idősek mellett a kormány + videó

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésében.

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: Magyarország kormánya mindig kiáll a nyugdíjasok érdekeiért, háborús időkben is megvédi a nyugdíjakat, garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést, és sikerült visszaépítenie a 13. havi nyugdíjat is, amit a baloldal vett el az idős emberektől.

A kormány számára ugyanilyen fontos az is, hogy gondoskodjon a nyugdíjasok biztonságáról, ezért indították el az Európában egyedülálló Gondosóra programot, amely egy ingyenesen igényelhető és havidíjmentes szolgáltatás, amit minden hatvanöt év feletti kérhet, aki szeretné, hogy a nap 24 órájában biztonságban legyen – mondta. Hozzátette: a Gondosóra biztonságot ad a nyugdíjasnak, nyugalmat a hozzátartozónak, segítség egy gombnyomással.

A videós tájékoztatásban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kijelentette: sok idős ember él távol a szeretteitől, akik nap mint nap aggódnak értük, a Gondosóra baj esetén azonnal segítséget nyújt, használata rendkívül egyszerű, egyetlen gombnyomás, és már érkezik is a segítség.

A szolgáltatásra a Gondosóra.hu weboldalon, telefonon vagy visszahívást kérve a regisztrációs ügyfélszolgálat 06 (1) 445-0080-as telefonszámán, illetve papíralapon a felhasználó vagy a segítő által lehet jelentkezni 

– tájékoztatott. Szentkirályi Alexandra mindenkit arra bátorított, hogy igényelje a Gondosórát, regisztrálja idős hozzátartozóját a programba.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra és Nyitrai Zsolt a Gondosórával (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.