időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztést kapott egy többszörös visszaeső erőszakos tettes

Legkorábban 25 év múlva szabadulhat egy férfi, aki ollóval szúrt meg egy idős embert

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.26. 13:14 2023.09.26. 15:53
Legkorábban 25 év múlva szabadulhat egy férfi, aki ollóval szúrt meg egy idős embert

Emberölés bűntettének kísérlete miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy többszörösen visszaesőnek minősülő férfit, aki ollóval támadott meg egy embert – közölte kedden az MTI-vel a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A döntéssel a táblabíróság – egyetértve a fellebbviteli főügyészség álláspontjával – helybenhagyta az első fokon eljáró Győri Törvényszék határozatát.

Működött a három csapás törvény (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A bíróság megállapította, hogy a férfi a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A férfit a „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre, mert cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül, és ilyen jellegű bűncselekmények miatt 2018 novemberében és 2020 szeptemberében is elítélték már.

A törvény értelmében erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Az ítélet szerint a férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be. Egy idősebb lakó távozásra szólította fel, és testével elzárta a lépcsőfeljáró felé vezető utat. A tájékoztatás szerint dulakodás alakult ki közöttük, és a támadó megfenyegette, többször megütötte, majd egy nyolc centiméter pengehosszúságú ollóval megszúrta a lakót. A dulakodást meghallották a sértett családtagjai, oda siettek, amire a támadó elmenekült.

A bántalmazás következtében a sértett mellkasát két szúrás érte, a sérülések nyolc napon belül gyógyultak.

A súlyosabb következmény a szerencsének és a sértett eredményes védekezésének volt köszönhető

– hangsúlyozta a fellebbviteli főügyészség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.