Legkorábban 25 év múlva szabadulhat egy férfi, aki ollóval szúrt meg egy idős embert

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztést kapott egy többszörös visszaeső erőszakos tettes.

Forrás: MTI2023. 09. 26. 13:14
null
Budapest, 2014. január 6. Megbilincselik a vádlottakat az R. Elemér és bûntársai ellen emberölés és rablás vádjával folyó büntetõper tárgyalásának szünetében a Fõvárosi Törvényszéken 2014. január 6-án. Az ároktõi banda néven elhíresült vádlottak idõs személyek elleni rablásokat követtek el, két sértett a bántalmazás következtében életét vesztette. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberölés bűntettének kísérlete miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy többszörösen visszaesőnek minősülő férfit, aki ollóval támadott meg egy embert – közölte kedden az MTI-vel a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A döntéssel a táblabíróság – egyetértve a fellebbviteli főügyészség álláspontjával – helybenhagyta az első fokon eljáró Győri Törvényszék határozatát.

Működött a három csapás törvény (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A bíróság megállapította, hogy a férfi a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A férfit a „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre, mert cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül, és ilyen jellegű bűncselekmények miatt 2018 novemberében és 2020 szeptemberében is elítélték már.

A törvény értelmében erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Az ítélet szerint a férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be. Egy idősebb lakó távozásra szólította fel, és testével elzárta a lépcsőfeljáró felé vezető utat. A tájékoztatás szerint dulakodás alakult ki közöttük, és a támadó megfenyegette, többször megütötte, majd egy nyolc centiméter pengehosszúságú ollóval megszúrta a lakót. A dulakodást meghallották a sértett családtagjai, oda siettek, amire a támadó elmenekült.

A bántalmazás következtében a sértett mellkasát két szúrás érte, a sérülések nyolc napon belül gyógyultak.

A súlyosabb következmény a szerencsének és a sértett eredményes védekezésének volt köszönhető

– hangsúlyozta a fellebbviteli főügyészség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.