Menczer Tamás: Most már mindenki azt mondja, hogy elhúzódó háborúra kell számítani

Tompos Márton korábbi állításaival szemben, nem ért véget a háború.

2023. 09. 27. 18:59
MENCZER Tamás
Budapest, 2023. szeptember 26. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelõs államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. szeptember 26-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az én állításom, hogy ennek a háborúnak akkor lesz vége, amikor Ukrajna győzni fog, és ezt megint, ahogy az elmúlt egy órában végig, nem a saját kútfőnkből találom ki, nem így kelek fel, és akkor ez lesz, hanem olvasom a jelentéseket. Nem én találom ki ezeket, mert tudom, hogy nem értek hozzá annyira. Nekem van annyira kritikám, hogy inkább elolvassam azokat, akik hozzáértenek, minthogy inkább megfogalmazzak mindenféle random állításokat” – közölte Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője, a Veres Pálné utcai Scrutonban megrendezett telt házas vitán, amelyet Boris Kálnoky moderált 2023 januárjában. Mint, akkor mondta:

„minden egyes szakértő azt mondja, hogy Oroszországnak jelen pillanatban már egyetlenegy nagyobb támadása van csak anyaga, legyen az vas, legyen az ember, legyen az bármi”.

Ezekre a kijelentésekre reagált Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az Országgyűlésben, amelyről videót osztott meg közösségi oldalán:

– Volt Tompos képviselő úrral egy vitánk az idei év elején, talán januárban, tehát most már kilenc hónapja, amikor képviselő úr azt mondta, hogy olvassa a jelentéseket, és még egy kicsit kell mindenkinek kitartania, és Oroszország térdre rogy és a háborúnak vége lesz – idézte fel. – Ehhez képest eltelt kilenc hónap, és a háború folytatódik, most már mindenki azt mondja, az is, aki korábban nem ezt mondta, hogy egy elhúzódó háborúra kell számítani.

Két következtetést tudok levonni: egyrészt azt, hogy 

jelezzék a külföldi kollégáknak, hogy a gazda szót ne használjam, hogy a friss anyagokat adják át. A másik pedig az, hogy a háborúpárti álláspontról soha nem késő a békepártira váltani.

 

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.