időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo

Menczer Tamás: Most már mindenki azt mondja, hogy elhúzódó háborúra kell számítani

Magyar Nemzet
2023.09.27. 18:59 2023.09.27. 19:54
Menczer Tamás: Most már mindenki azt mondja, hogy elhúzódó háborúra kell számítani

„Az én állításom, hogy ennek a háborúnak akkor lesz vége, amikor Ukrajna győzni fog, és ezt megint, ahogy az elmúlt egy órában végig, nem a saját kútfőnkből találom ki, nem így kelek fel, és akkor ez lesz, hanem olvasom a jelentéseket. Nem én találom ki ezeket, mert tudom, hogy nem értek hozzá annyira. Nekem van annyira kritikám, hogy inkább elolvassam azokat, akik hozzáértenek, minthogy inkább megfogalmazzak mindenféle random állításokat” – közölte Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője, a Veres Pálné utcai Scrutonban megrendezett telt házas vitán, amelyet Boris Kálnoky moderált 2023 januárjában. Mint, akkor mondta:

„minden egyes szakértő azt mondja, hogy Oroszországnak jelen pillanatban már egyetlenegy nagyobb támadása van csak anyaga, legyen az vas, legyen az ember, legyen az bármi”.

Ezekre a kijelentésekre reagált Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az Országgyűlésben, amelyről videót osztott meg közösségi oldalán:

– Volt Tompos képviselő úrral egy vitánk az idei év elején, talán januárban, tehát most már kilenc hónapja, amikor képviselő úr azt mondta, hogy olvassa a jelentéseket, és még egy kicsit kell mindenkinek kitartania, és Oroszország térdre rogy és a háborúnak vége lesz – idézte fel. – Ehhez képest eltelt kilenc hónap, és a háború folytatódik, most már mindenki azt mondja, az is, aki korábban nem ezt mondta, hogy egy elhúzódó háborúra kell számítani.

Két következtetést tudok levonni: egyrészt azt, hogy 

jelezzék a külföldi kollégáknak, hogy a gazda szót ne használjam, hogy a friss anyagokat adják át. A másik pedig az, hogy a háborúpárti álláspontról soha nem késő a békepártira váltani.

 

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.