Új videóval rukkolnak elő a könyvtáros fiúk

A Könyvtári Hírmondó készítői most a francia irodalmat népszerűsítik a világhálón.

Magyar Nemzet
2023. 09. 04. 14:16
null
Fotó: Berzsenyi Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb klippel jelentkezik a Könyvtári Hírmondó, azaz Szabó Dénes és Jakab Zsolt, a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár két lelkes alkalmazottja.

Ők azok, akik immár negyedik éve sajátos módszerekkel népszerűsítik az olvasását. 

Ők hozták létre a Könyvtári Hírmondó sorozatot, melyet azért kezdtek el, mert tapasztalatuk szerint a fiatalok olvasnak ugyan, de főként az online térben. 

Legújabb, olvasást népszerűsítő bejegyzésüknél azt írták: „Lassan már járni is tudunk… Persze nem mi lennénk, ha nem készülnénk valami érdekessel, így a 4 évre való tekintettel leforgattuk a 4. klipünket!”.  Hozzátették, a klippremier dátumát is hamarosan elárulják.

A Heol.hu beszámolója szerint ezért vált a két könyvtáros mottójává, hogy ha az ifjak nem jönnek a könyvek közé, akkor azokat kell elvinni hozzájuk. Szerintük e korosztály megszólítása nem könnyű, de nem lehetetlen, ha az ő világuk keretei között teszik. Az ő nevükhöz fűződik az a rendkívül népszerű klipsorozat is, amelyben rappelve népszerűsítik az olvasást. Már az első, az orosz irodalomról szóló klipjük is futótűzként terjedt a közösségi oldalakon, s azóta az olasz és a spanyol, harmadikként pedig a skandináv irodalmat is megénekelték, ugyancsak osztatlan sikerrel.  

 

Borítókép: A Vachott Sándor Városi Könyvtár munkatársai sajátos módon népszerűsítik az olvasást (Forrás: Facebook)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.