Iskolaőr mentette meg az egyik kisiskolás életét Jászkiséren

Mire a mentők megérkeztek, a gyermek már stabil oldalfekvésben volt.

Forrás: Police2023. 10. 04. 14:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsősegélyben részesített az iskolaőr egy tanulót, aki rosszul lett, miután játék közben baleset érte – adta hírül a Police.hu. Juhász Zoltánné jászsági iskolaőr még a mentők megérkezése előtt megmentette a diák életét. 

A rendőrségi portál azt írja, hogy a jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola iskolaőre, Juhász Zoltánné kedd délelőtt az intézmény udvarán volt, amikor észlelte, hogy az egyik alsós tanuló játék közben elesett, és felsőtestét a feljáró szegélyébe ütötte. 

A gyermek ezután rosszul lett, és hanyatt esett. 

Az iskolaőr nem tétlenkedett, a tüdejébe szorult levegőt egy mellkasnyomással felszabadította, majd a tanulót stabil oldalfekvésbe helyezte a mentők kiérkezéséig.

Borítóképünkön: Juhász Zoltánné jászsági iskolaőr (Fotó: Police)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.