Vona Gábor beszólt volt szövetségeseinek, a dollárbaloldalnak

A Jobbik korábbi elnöke úgy döntött, hogy új pártja mégis elindul az európai parlamenti választásokon.

Forrás: Mandiner2023. 10. 20. 8:53
null
fotó Teknős Miklós MN Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem szeretnénk se guruló dollárt, se guruló eurót – húzta alá Vona Gábor, aki egy tatabányai lakossági fórumon népszerűsítette új pártját, a Második Reformkort (2RK). Mint azt a Mandiner jelezte, Vona kiemelte, hogy transzparensek kívánnak lenni, így sem külföldi támogatásra, sem hazai milliárdosok pénzére nem tartanak igényt.

Pártja időzítése kapcsán Vona kitért rá, hogy bár felmerülhetett volna, hogy megvárják az EP-választásokat, az „ellenzéki roncsderbit”, és utána mutatkoznak be mint új lehetőség, de nem így döntöttek. – Ha nem indulunk el az EP-választáson, mi úgy kalkuláltunk, hogy 2026-ban nem lehet hitelesen felállni a parlamenti választásra – tette hozzá.

 

Borítókép: Vona Gábor (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.