Bekeményítettek a szerbek, már most látványos eredmények látszanak a határról

A begyűjtött négyszáz emberből nyolcvannyolcat őrizetbe is vettek, és jelenleg is ott vannak.

Forrás: Délmagyar2023. 11. 01. 16:06
null
Horgos, 2023. október 27. A szerb rendõrség által lezárt egykori Bácska birtok és a környéke Horgos közelében, ahol migránsok lövöldöztek 2023. október 27-én. Hajnali 3 óra körül kezdõdött a lövöldözés Horgos környékén, ahol az utóbbi idõben migránsok szálltak meg elhagyott birtokokat. A szerb rendõrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült. MTI/Molnár Edvárd Fotó: Molnár Edvárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglátszik, hogy komoly akciókat tartottak a magyar határhoz közel a napokban többször is a szerb hatóságok – írta a Csongrád-Csanád vármegyei hírportál.

Kedden mindössze egy határsértőt tartóztattak fel Magyarországon, azt is a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Ez a férfi szír állampolgárnak vallotta magát, papírok nem voltak nála. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őt az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A legutóbbi szerbiai rendőrségi akcióról a Pannon RTV számolt be. Azt írták szerdán, hogy

átfogó rendőrségi-csendőrségi akció zajlik Horgoson és környékén. Az illetékesek folyamatosan a terepen vannak és gyűjtik össze az illegális bevándorlókat.

A rendőrség különleges egységei és a csendőrség tagjai is Horgoson tartózkodnak. Jelenleg a Művelődési Ház emeletén kaptak helyet és folyamatosan a terepen vannak, több sikeres akciójuk is volt már az elmúlt napokban. Nebojsa Rakics, Magyarkanizsa polgármester-helyettese a lapnak elmondta, hogy Horgosról begyűjtöttek körülbelül négyszáz embert. Ebből a négyszáz emberből nyolcvannyolcat őrizetbe is vettek, és jelenleg is őrizetben vannak.

A szerb–magyar határ menti településeken most elvétve találkozni migránsokkal, egyedül a befogadóközpont környékén lehet látni őket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.