Kitüntették a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat volt főigazgatóját

A honvédelmi miniszter szerint ilyen, hivatása és hazája iránt elkötelezett katonatisztekre van szüksége Magyarországnak és a Magyar Honvédségnek.

2023. 11. 07. 7:21
Forrás: honvedelem.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje katonai tagozata elismerésében részesült Béres János altábornagy, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat volt főigazgatója, akinek Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter ünnepi állománygyűlés keretében adta át a kitüntetést olvasható a Honvédelem.hu-n. Mint írták, 

a tárcavezető megköszönte Béres altábornagynak a katonai nemzetbiztonság érdekében végzett kiemelkedő szolgálatát, hiszen vezetőként nemcsak szakmai tudásával, hanem emberi hozzáállásával is hozzájárult a szolgálat összetartó közösséggé kovácsolásához. 

– A volt főigazgató szolgálati ideje alatt mindvégig magas szakmai minőségű munkát végzett – hangsúlyozta a miniszter, aki elmondta, Béres János altábornagy munkásságának követendő pélának kell lennie mindenkinek. 

Ilyen, hivatása és hazája iránt elkötelezett, nagytudású, mindig szerény, de képességeinek tudatában levő katonatisztekre van szüksége Magyarországnak és a Magyar Honvédségnek is

 fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A tárcavezető hozzátette: a főigazgató tevékenysége komoly lépés volt a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat modernizációjában: „új képességek jelentek meg a szervezetben, hangsúlyossá vált a kutatás, fejlesztés és a kiberterület.” Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, a Katonai Nemzetbiztonság Szolgálat az elmúlt években komoly nemzetközi elismerést is szerzett Magyarországnak.

– A szakmai területek széles körű együttműködése tette lehetővé, hogy a KNBSZ meghatározó szerepet játsszon a nemzetközi válsággócokban – az Afganisztánban, a Szudánban és Izraelben tartózkodó magyar és külföldi állampolgárok kimenekítése érdekében – végrehajtott sikeres műveletekben – mondta. A miniszter aláhúzta: 

a volt főigazgató munkájára alapozva az elkövetkezendő években is folytatjuk azt a munkát, amely révén egy megfelelő elrettentő erővel bíró, regionálisan is meghatározó, nemzetközi szinten elismert titkosszolgálat működhet Magyarországon.


Borítókép: Béres János altábornagy a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat volt főigazgatója és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.