Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Megmozdult a magyar hadsereg + videó

Látványos értékelővideót tettek közzé az Adaptive Hussars 23 hadgyakorlatról a kormány YouTube-csatornáján.

2023. 11. 26. 18:33
Hajdúhadház, 2023. november 16. A HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu által 2023. november 17-én közreadott képen egy katona a NATO Elõretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport (Forward Land Force Battlegroup – FLF BG) magyar és olasz katonáinak közös lövészetén Hajdúhadházon. MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Kertész László Fotó: HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Kertész László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sikeresen zárult az Adaptive Hussars 23 többnemzeti hadgyakorlat – jelentette ki korábban a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte: azért szervezték meg a hadgyakorlatot, hogy a magyar haderő védelmi képességét teszteljék, hiszen a veszélyek korában, amikor háború, migráció és azzal együtt terrorizmus fenyegeti Európát, Magyarország biztonsága az első.

Csaknem hatezer fő, negyvenhét katonai szervezet részvételével zajlott hazánkban a harminc éve nem látott méretű és komplexitású nemzetközi hadgyakorlat.

A videóban Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke úgy értékelt: a Magyar Honvédség a tesztsorozat minden részét sikeresen teljesítette, és megmutatta, hatékonyan össze tud dolgozni a NATO-egységekkel, illetve gyorsan és hatékonyan tud reagálni a külső fenyegetésekre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./Honvédelem.hu/Kertész László)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.