Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Niedermüller: A DK-nak sok tagja van, akik nem engedhetik meg maguknak a színházjegyet + videó

Munkatársunktól
2023.11.29. 16:10 2023.11.29. 16:24
Niedermüller: A DK-nak sok tagja van, akik nem engedhetik meg maguknak a színházjegyet + videó

Fegyelmi eljárás indult a Katona József Színházban, miután kiderült, hogy az előadások árának akár közel egyharmadát engedik el a fővárosi fenntartású, közpénzből működő teátrumban a DK-tagok számára. A botrány a Fővárosi Közgyűlésben is téma volt.

A Katona József Színház botrányát Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere sem hagyta szó nélkül, közösségi oldalán arról írt, hogy az ügy azért is nagyon súlyos, mert 2019 óta a DK kezében van Budapest kulturális ügyeinek irányítása.

Karácsony Gergely főpolgármester a közgyűlésen rendkívül szerencsétlennek nevezte a kialakult helyzetet és szerinte a Katona József Színházban joggal tartanak fegyelmi vizsgálatot.

Niedermüller Péter, a DK erzsébetvárosi polgármestere a Magyar Nemzet kérdésére azt mondta, hogy nagyon szerencsétlen az a helyzet, hogy egyedüli pártként a DK-nak kínálták fel ezt a lehetőséget a színházból.

Szaniszló Sándor, a párt önkormányzati árnyékminisztere pedig azt mondta, hogy a kiszivárgott belső levelezésből az derült ki, hogy csak a felesleges jegyeket ajánlotta fel a színház.

Borítókép: Niedermüller Péter (Fotó: Képernyőfotó/Videa)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.