Lujza 2024. március 2.
logo

Speciálisan felszerelt autót kaptak a Vérlovagok

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.29. 16:02 2023.11.29. 16:06
Speciálisan felszerelt autót kaptak a Vérlovagok

A Mészáros M1 Autókereskedő Kft. (M1 Flotta) egy speciálisan felszerelt autót adott át a Vérlovagokat fenntartó Magyar Mentőszolgálat Alapítványnak szerdán – közölte a Mészáros Csoport az MTI-vel.

A Mészáros Csoporthoz tartozó M1 Flotta fontosnak tartja, hogy támogassa azokat a civil szervezeteket, amelyek tevékenységükkel a magyar lakosság érdekeit szolgálják – hangsúlyozták.

A társadalmi felelősségvállalás részeként a társaság 

egy speciálisan felszerelt autót adományozott

egyéves használatra Magyarország egyetlen önkéntes vérszállító közösségének, a Vérlovagoknak – írták.

Fotó: Origo

A Vérlovagok az év minden napján, napi 24 órában segítik a hazai egészségügyi ellátást azzal, hogy sürgős esetekhez, életmentő beavatkozásokhoz a lehető leghamarabb eljuttatják az életet adó vérkészleteket – tájékoztattak.

A felajánlott 200 lóerős járműt egyedi dekorációval, valamint megkülönböztető hang- és fényjelzéssel szerelték fel annak érdekében, hogy a sürgősségi vérszállítás a lehető legbiztonságosabb legyen – írták. Hozzátették: az egyéves használat során az M1 Flotta gondoskodik az autó karbantartásáról, és vállalja az autó meghatározott üzemeltetési és fenntartási költségeit is.

A felajánlás részeként az M1 Flotta, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, valamint a Magyar Véradók Szövetsége együttműködési megállapodást írtak alá, amelyben elköteleződnek a hazai egészségügyi ellátórendszer, illetve vérgazdálkodás megújítása mellett – olvasható a közleményben.

Borítókép: Az autó átadása (Fotó: Origo)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.