A jeladós farkas lelövésétől a Döcher-ügyön át a válogatott meccsen kabát nélkül maradt kisfiú esetéig – 2023 legolvasottabb belföldi hírei

Az év vége közeledtével csokorba gyűjtöttük önöknek, hogy melyik volt az a tíz belföldi téma, ami a leginkább felkeltette az érdeklődésüket.

2023. 12. 28. 10:00
Forrás: Shuttershock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

10. Dicsekedett a vadász, hogy lelőtte a svájci jeladós farkast, valószínűleg ezért bukott le

Kutyának nézte és Hidasnémetinél lelőtte a Svájcból Magyarországra vándorolt, jeladóval ellátott farkast egy vadász – írja az AcNews. A portál információi szerint amikor rájött, mekkora hibát követett el, levette az állatról a jeladót, és azt a Hernád folyóba dobta. Hozzáfűzték, a vadász azzal bukott le, hogy a tettével eldicsekedett a társainak. A teljes cikket itt olvashatják el!

9. Ezért nem jár jól, ha albán pékségben vásárol

Nem felelnek meg a Magyar élelmiszerkönyv szabályainak az albán pékségek tésztái, az üzemeltető cégek pedig megkerülik a munkaügyi szabályokat – vette észre a Mandiner Septe József, a Magyar Pékszövetség elnökének kijelentését, aki a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában tájékoztatta a hallgatókat. Mint az elnök részletezte, az inkriminált vállalkozások minimális tőkebefektetéssel, bérelt ingatlanokban, bérelt eszközöket és berendezéseket alkalmazva kerülnek lépéselőnybe a magyar cégek kárára. A teljes cikket itt olvashatják el!

8. Döbbenetes dolgokat írt a hálapénzről a Magyar Orvosi Kamara elnöke

Kincses szerint a hálapénz „főbb előnyei”, hogy többek között közvetlenre, személyesre zárja az orvos-beteg kapcsolatot, kiküszöböli/csökkenti azt a mentális, érzelmi deficitet, amit a harmadik fizető szükségszerű belépése okoz. Továbbá úgy vélte, hogy a hálapénz részben esetleges, és nem csak az adóhatóság előtt láthatatlan, ezért a hálapénz nagyfokú személyes szabadságot nyújt (ami legalizálás esetén csökken). Mivel a jelzett írás a mai napig elérhető Kincses Gyula személyes honlapján, mindenki levonhatja magának a következtetést, hogy mennyiben változott a Magyar Orvosi Kamara elnökének a kapcsolódó álláspontja. A teljes cikket itt olvashatják el!

7. „Nem vagyok büszke sem a Nobel-díjasokra, sem az Aranycsapatra” – hangoztatja a baloldali művész

A fű nélkül nem lenne művészete, nem tud büszke lenni a magyar Nobel-díjasokra vagy az Aranycsapatra, és ami rossz most a földön, azt mind a férfiak csinálják – többek között ezekről beszélt Veiszer Alinda műsorában a Sickratmanként is ismert Paizs Miklós, aki korábban Orbán Viktor élve megnyúzására, Kövér László lámpavasra kötésére, Lovas István kibelezésére és a Magyar Nemzet munkatársainak fejbe rúgására szólított fel. Csokorba szedtük Paizs korábbi botrányait. A teljes cikket itt olvashatják el!

6. A két alvilági nehézfiú, akiktől még a magyar maffiózók is rettegtek (1. rész)

A 90-es évek végén két brutális leszámolás rázta meg Magyarországot és Szlovákiát. Budapesten egy, az alvilágban kíméletlenségéről hírhedt nehézfiút, Döcher Györgyöt lőtték agyon a testőrével együtt, Dunaszerdahelyen pedig a környéket uraló és rettegésben tartó Pápay klán tíz tagját likvidálták. Ma már tudható, a két, országokon átívelő leszámolás összefügg egymással. Bartergyilkosság történt. Kétrészes cikksorozatunkban forrásaink segítségével bemutatjuk, miként talált egymásra a mészárlásokról döntő felvidéki maffiavezér, Sátor Lajos, valamint az éjszakában ugyancsak jól ismert Turek. Emellett több olyan brutális módon végrehajtott gyilkosságot is felidézünk, amelyeket a rettegett Döcher–Turek pároshoz kötöttek. A teljes cikket itt olvashatják el!

5. Megvan Magyarország legbűnösebb városa, de a legbékésebb vármegyéje is

Budapest még mindig vezeti a statisztikákat, ugyanis a fővárosban a rendőri eljárásban százezer lakosra jutó bűncselekmények száma tavaly 39 990 volt, szemben a 2021-es adattal, amikor 34 298 ilyen esetet jegyeztek fel. A 2023-as adatról nem írtak. A legtöbb bűncselekmény  – Pest vármegye után – tavaly Borsod-Abaúj-Zemplénben történt, ez százezer lakosra vetítve 12 619, amelyet Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye követ 8432 esettel. A legkevesebb regisztrált bűncselekmény tavaly Zalában történt (3316), ami azt jelenti, hogy ez lehet az ország legbékésebb vármegyéje. A teljes cikket itt olvashatják el!

4. Fontos dolgot jelentett be Müller Cecília

A tiszti főorvos elmondta, az egészségi állapot és a környezet viszonya eltérő még a régiókon belül is, 2019-ben az európai régióban 596 ezer halálesetet hoztak összefüggésbe környezeti légszennyező hatásokkal, és 2020-ban 77 millió embernek még mindig nem jutott biztonságos ivóvíz, tavaly pedig 15 ezer ember halt meg a klímaváltozás negatív hatásainak következtében. Hangsúlyozta, ezt folyamatosan figyelik, hogy megelőzzék a káros hatásokat. A nemzetközi szervezet és az NNGYK együttműködésének a lényege a prevenció, amiért az NNGYK laboratóriumi igazgatósága sokat tett. A teljes cikket itt olvashatják el!

3. Jogerősen elmarasztalták A mi kis falunk sorozatot gyártó céget

Megsértette Reményi János képmáshoz fűződő jogát a Content Factory Kft., A mi kis falunk című, az RTL Klubon látható filmsorozat gyártója, amikor korábban a férfi engedélye nélkül készített róla felvételt, amit – szintén az ő tudta nélkül – néhány másodperc erejéig be is emelt a műsorba – ezt állapította meg jogerős ítéletében a Győri Ítélőtábla. A produkciós cégnek 300 ezer forint sérelemdíjat és 2,6 millió forint perköltséget kell megfizetnie. A teljes cikket itt olvashatják el!

2. Több mint hatszázan kapnak sárga csekket a rendőrségtől hamarosan

Októberben összesen 64-szer tartottak ellenőrzést a rendőrök a főváros útjain a balesetek, az illegális gyorsulások, „driftelések” és engedély nélküli jármű-átalakítások megelőzése, megszakítása és szankcionálása céljából. Összesen 815 gyorshajtót kaptak el egy hónap alatt. A teljes cikket itt olvashatják el!

1. Meglepő dolgot árult el a kisfiú, akinek nem jutott kabát a magyar–bolgár Eb-selejtezőn

Nem akármilyen élményben részesültek a veszprémi Szilágyi Erzsébet Általános Iskola tanulói: a Bozsik-intézményi program keretében bekísérhették a válogatott labdarúgókat a Magyarország–Bulgária Eb-selejtező mérkőzésre – írja a Veszprémi Hírportál, a Vehír.hu.

Kívülről úgy tűnhetett, a gyermekeket a hűvös időjárás jócskán megviselte; volt egy fiatalember, akinek kabát sem jutott, ugyanis a bolgárok kapusa, aki előtt állt, nem viselt pluszruházatot, így nem tudott mit ráteríteni. A kisfiút Palotai Nándornak hívják, tizenegy éves, negyedik osztályos tanuló. A teljes cikket itt olvashatják el!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.