Fábrytól Pankotai Lilin át egészen Tordai Bencéig – az idei év legnépszerűbb Tollhegyen cikkei

A 2023-as esztendőben az alábbi tíz téma volt a legolvasottabb a Pilhál György tollhegyére kerültek közül.

2023. 12. 23. 11:00
Fotó: Tordai Bence (Fotó: Kurucz Árpád)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

10. Fábryt kóstolgatták

Fábry Sándor humorista volt Veiszer Alinda új műsorának vendége a minap, ám az érdekesnek ígérkező beszélgetés torzóra sikerült. A műsorvezető mindenáron a politikai énjéről akarta faggatni Fábryt, aki viszont egy idő után közölte, ő ezt nem szeretné, inkább befejezi a dialógust. Annyit azért elárult, Orbánt kedveli, Gyurcsányt viszont utálja, mint a… (meg is mondta, mit). Azt is megtudtuk, hogy a hajdani SZDSZ–MSZP-koalíció miatt fordult el a liberálisoktól. „Hirdettek egy nagyon komoly antikommunista programot, erre a választások után pár héttel összefeküdtek a saját gyilkosaikkal.” A teljes cikket itt olvashatják el!

9. Lerántotta a leplet

Berci már korábban is írt arról, hogy a „tejhatalmú” (hősünk szóleleménye) Fidesz lábbal tiporja a rendszerváltás értékeit, letért a demokrácia útjáról, ahelyett, hogy követte volna – tessék fogódzni! – a hajdani MSZP–SZDSZ-kormányok bevált módszereit. Emberünk önbizalomnak sincs híján. Egy ízben azt nyilatkozta, ő okvetlenül jobb miniszterelnök lenne, mint Orbán Viktor. Mindjárt ötlettel is előállt: „Az egyedüli megoldás a kormányváltás. Mi készen állunk.” A legfrissebb felmérés szerint az MSZP két watton pislákol. Horn Gyula forog a sírjában. A teljes cikket itt olvashatják el!

8. Lilié a kocsisdíj

Megkérdezném Stefánia szabadságjogász asszonyt: milyen kockázatot vállalt trágár Lilike? Egyszer is elvitte a nagy fekete autó, miután rojtosra káromkodta magát a pódiumon? Megjegyzem, korábban Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője is mondott már egy ehhez hasonló épületes ökörséget: „Le a kalappal Lili előtt, felkötheti a gatyáját minden mai politikus – nyilatkozta a penetráns bakfisról. – Lili hozzáállása, felkészültsége példa az egész generációja számára.” „Felkészültsége?” Még a káromkodását is telefonról olvasta. Igen, én is azt gondolom most, amit ön, kedves olvasó. A teljes cikket itt olvashatják el!

7. Kicsit aljas

Értjük, ugye? A kárpátaljai magyarok nem azért halnak meg, mert erőszakkal a frontra viszik őket, dehogy. Azért halnak meg, mert mindenáron az Európai Unióba igyekvő Ukrajnához akarnak tartozni. Ahhoz az országhoz, amelynek ők csupán másodrendű állampolgárai; nyelvüket, nemzeti jelképeiket nem használhatják, ellenben nagyszerű golyófogók az orosz fronton. Inkább a családi cégügyletekről írjon, Katalin! A teljes cikket itt olvashatják el!

6. Addig ásta, míg beleesett

A túlmozgásos Tordai Bence akut rohamairól már többször megemlékeztem e hasábokon. Osztom Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető diagnózisát, miszerint a Párbeszéd-képviselő fő tevékenysége a provokáció. Igaz, maga a kétségbeejtő ember sem vitatja, hogy a botránypolitizálás az őt is soraiban tudó ellenzék lételeme. Azt nyilatkozta, jelentéktelenek lennének a parlamentben trágárkodás és botrányok nélkül, csak ezek eredményeznek számukra „kattintékony” eseteket; csak így ér el az ellenzéki képviselők üzenete az emberekhez. A teljes cikket itt olvashatják el!

5. Nagy-Magyarország-iszony

A jelek szerint a szolgalelkűségbe is bele lehet betegedni. „Mihály, te lelki hontalan, most hová vagy bekötve? Volt valaha, hogy a magyarok érzékenysége miatt aggódtál?” – érdeklődik egy kommentelő. Egy másik a „megsértett szomszédok” jelzős szerkezetet nem érti: „Megsértve itt csak mi lehetünk, akiket Trianon igazságtalansága sújtott.” Egy harmadik azt firtatja, kikre vagyunk mi „ráutalva”? Talán a minket megcsonkító szomszédokra?

Ha a szervilizmus fájna, Hardyért rohammentő jönne. A teljes cikket itt olvashatják el!

4. „Tanár úr”

Ami határozottan átjött a képernyőn, az az, hogy Havas tanár úr még tovább hülyült. Csak hát erről miért kell beszámolni a nagyérdeműnek? Legyen ez szűk környezetének és ápolóinak a gondja. Egyvégtében azzal kérkedett, hogy mekkora jólétben élt és él ma is, és hogy a kommunista rendszerben mekkora tótumfaktum volt, még az órát is hozzá állították. Az irritáló szemüvegrágcsáló a jelek szerint képtelen felfogni, hogy pályája során mindvégig púp volt mindenki hátán. Egyként lélegzett fel néző és szerkesztőség, amikor végre kívülről csukta be a stúdió ajtaját. A teljes cikket itt olvashatják el!

3. Indulatba jött

– Horn Gyula győzelmének hírére bukfencet vetett a Hősök terén, miáltal nyomban népi hős lett. 2002-ig tartott a proletárszerep – ekkor ráébredt, ő igazából Orbán-hívő. Innen pártolt át az O1G-zős Simicskához, aztán meg úgy döntött, elnöknek áll az MSZP-nél, csakhogy a szocik kiröhögték: „Csintalan pártok felett álló közkincs, egy párt sem sajátíthatja ki a maga számára.” Ennek lassan hat éve. Azóta is itt kavar az aljapolitikában sértetten, lesajnálva. A teljes cikket itt olvashatják el!

2. A mikrofon is elpirult

Pankotai Lili, Nagy Blanka – ez ám a karrier! Illetve izé… Nagy Blanka azóta – ahogyan mondja – „kiábrándult a politikából”.  A Klubrádiónak úgy nyilatkozott, nem szeretne energiát fektetni egy olyan ország megmentésébe, amely nem igényli ezt. Lili még nem adta fel. Ő még megpróbál megmenteni bennünket. Q…rvára fogadkozik. A teljes cikket itt olvashatják el!

1. Túltolták

Ismeretes, a sikeres utcai hőbörgésnek is megvan a maga rendje. Az anarchiacsinálás királya, Saul Alinsky fekáliamixer (az ő intelmei alapján randalíroznak Gelencsérék) már évtizedekkel ezelőtt összegezte javaslatait. „Tartsd fenn a nyomást! – írta. – Támadj, támadj, támadj minden irányból! Sose hagyj esélyt a tántorgó szervezetnek a pihenésre, átcsoportosításra, talpra állásra!” Igen ám, csakhogy a mester azt is hozzátette: „Az a taktika, amit túl hosszan alkalmazol, teherré válik. Sose válj unalmassá! Még a radikális aktivisták is elunják magukat.” Ráadásul nekünk is tele van már a hócipőnk. A teljes cikket itt olvashatják el!

Borítókép: Tordai Bence (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.