Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Anglia

idezojelek

Nagy-Magyarország-iszony

Alaposan beolvas a nagy-magyarországos molinót, sálat, árpádsávos zászlót futballstadionba vivő magyar szurkolóknak Hardy Mihály.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Alaposan beolvas a nagy-magyarországos molinót, sálat, árpádsávos zászlót futballstadionba vivő magyar szurkolóknak Hardy Mihály. A Klubrádió jegyzetírója szerint ugyanis az Európai Labdarúgó-szövetség egyértelműen a tiltás mellett tette le a garast, hiába állítja az ellenkezőjét Gulyás Gergely miniszter meg a magyar futballszövetség együttvéve, kár a gőzért. „Minden sunyi maszatolás ellenére tény, hogy a nagy-magyarországos sálak-molinók súlyosan sértik szinte az összes szomszédunkat. Azokat, akikre amúgy rá vagyunk utalva” – írja/mondja a pártállamból itt felejtett megmondóember.

Feldúlt Mihályt leginkább azzal haragítottuk magunkra, hogy a történelmi Magyarország térképén a jelenlegi Ukrajna kárpátaljai területei magyar földként vannak feltüntetve. (Talán még az elcsatolt vármegyék neve is ott szerepel: Ung, Bereg, Máramaros, Ugocsa. Hallatlan.) „Aki ilyet dörgöl az éppen élet-halál harcot vívó ukránok orra alá, az alighanem beteges uszító, aki ezzel a lépéssel a még ott maradt magyarokat hozza még súlyosabb helyzetbe […], ennél nagyobb öngólt rúgni már lehetetlen. Európa már többször is a sípjába fújt, ennek kiállítás lesz a vége…”

A jelek szerint a szolgalelkűségbe is bele lehet betegedni. „Mihály, te lelki hontalan, most hová vagy bekötve? Volt valaha, hogy a magyarok érzékenysége miatt aggódtál?” – érdeklődik egy kommentelő. Egy másik a „megsértett szomszédok” jelzős szerkezetet nem érti: „Megsértve itt csak mi lehetünk, akiket Trianon igazságtalansága sújtott.” Egy harmadik azt firtatja, kikre vagyunk mi „ráutalva”? Talán a minket megcsonkító szomszédokra?

Ha a szervilizmus fájna, Hardyért rohammentő jönne.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Hardy Mihály, a Budapest Airport egykori kommunikációs igazgatója 2013. augusztus 8-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Óceán, amely összeköt

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Üdvözlet Orwell állatfarmján!

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Pánikba estek a balliberális oldalon

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Aki tagadja a valóságot: elbukik (2. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.