időjárás 20°C Félix 2023. június 9.
logo

A szurkolók szerint helye van a Nagy-Magyarország molinóknak a lelátókon + videó

MUNKATÁRSUNKTÓL
2023.03.23. 22:34 2023.03.23. 22:55
A szurkolók szerint helye van a Nagy-Magyarország molinóknak a lelátókon + videó

„Nevetséges, szánalmas” – így jellemezték a szurkolók a Nagy- Magyarországot ábrázoló molinók és zászlók körül kialakult botrányt. A Mediaworks az április 23-i Magyarország-Észtország barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt kérdezett meg szurkolókat arról, hogy mit gondolnak az ügyről.

Az MLSZ kedden bejelentette, engedélyezi, hogy a szurkolók bevigyék a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat és zászlókat a Puskás Arénába. Romániában óriási vihart kavart a döntés. Később az UEFA azt közölte, hogy ők ilyet nem engedélyeztek. Az MLSZ értelmezése szerint azonban az ilyen zászlók és molinók használata nincsen tiltólistán.

A megszólalók szinte kivétel nélkül azon az állásponton voltak, hogy igenis van helye a lelátókon a Nagy-Magyarországot jelképező szimbólumoknak, többen azt mondták, hogy ennek nem szabad politikai kérdésnek lennie.

Volt, aki szerint Románia félre akarta értelmezni ezt az ügyet, ugyanis nincsen revizionista felhangja az ábrázolásnak, csupán a határon túli magyar szurkolókat is képviselik és a nemzet egységét fejezi ki. Ugyanezen az állásponton voltak a Felvidékről érkező szurkolók is, akik szintén arról számoltak be, hogy egyértelmű számukra, hogy a magyar csapatnak drukkolnak, és jól esik nekik, ha a Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlóval találkoznak. A legtöbben egyenesen nevetségesnek és szánalmasnak nevezték a kialakult vitát, hiszen szerintük nem egy kirekesztő jelképről van szó.

Borítókép: Nagy-Magyarország-zászló a Magyarország–Észtország felkészülési mérkőzésen (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.