Összefoglaló videót visz Brüsszelbe Rétvári Bence a déli határon történt brutális támadásokról

Nem lehet már tovább íróasztalok mögött ülve döntéseket hozni az illegális migráció kérdésében az államtitkár szerint.

2023. 12. 05. 9:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap azért is utazom Brüsszelbe az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsának ülésére, hogy ott is szembesüljenek a valósággal, ami nap mint nap a magyar déli határon zajlik. Nem békés, hanem agresszív tömegek érkeznek, nem legálisan, hanem illegálisan akarnak Európába jutni, nem lehetőség a migráció, hanem veszély – írta Facebook-bejegyzésében Rétvári Bence. Mint a a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kifejtette, a brüsszeli bürokraták nem hajlandók személyesen megnézni, milyen állapotok uralkodnak a déli határunkon, ezért egy összefoglalót visz nekik egy rövid videó formájában. Ezt a felvételt be is mutatta a bejegyzésben.

„Nem lehet már tovább íróasztalok mögött ülve döntéseket hozni az illegális  migráció kérdésében. Nem lehet úgy dönteni országok, nemzetek sorsáról, hogy nem látják, nem hajlandók meglátni, hogy milyen fenyegetést is jelentenek az illegális migránsok valójában. Nem lehet ránk kényszeríteni a veszélyes migránsok kötelező befogadásátFegyverekkel támadnak a déli határt védő rendőrökre és határvadászokra, akik a testi épségüket kockáztatva próbálják őket Magyarország és az EU határain kívül tartani. Itt az ideje, hogy Brüsszel szembesüljön a valósággal” – írta az államtitkár.

Borítókép: Fegyveres migráns a határ közelében (Forrás: képernyőfotó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.