Újra megnyitja kapuit az ikonikus Százéves cukrászda

2018-ban és 2020-ban is bekerült a tíz legjobb vidéki cukrászda közé.

Forrás: Beol2023. 12. 21. 16:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken ismét megnyitja a kapuit a vendégek előtt a gyulai Százéves cukrászda, ugyanis megtörtént a felújítás műszaki átadás-átvétele – adta hírül a Beol.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere elmondta: karácsonyra kinyit a Százéves cukrászda, ami sok embert érint, hiszen

a város egyik legjelentősebb turisztikai attrakciójáról van szó, ami helyi szinten is népszerű.

– A vendégek körében 2016 óta végzett felmérések szerint az idelátogató turisták körülbelül 70 százaléka felkeresi – részletezte a polgármester. A Százéves cukrászda, ahogyan az a 2015-ös örökségvédelmi kutatásból is kiderül, korát tekintve a Dél-Alföld legértékesebb, emeletes polgárháza, amelynek a homlokzattagozódása száz százalékig megmaradt. Az ingatlan az 1801-es tűzvész után, 1801 és 1803 között épült, tehát az épület igazából 220 éves.

A cukrászda 2018-ban és 2020-ban is bekerült a tíz legjobb vidéki cukrászda közé a Dining Guide étteremkalauzban, a kritikusok szerint ez a Dél-Alföld legjobb cukrászdája, amelyet egyébként 1840-ben nyitottak meg.

A Ladics-ház és a Százéves cukrászda felújításának költsége meghaladta a 784 millió forintot. A kormány a teljes projektre biztosított egymilliárd forintot megemelte csaknem százmillió forinttal.

Borítókép: A cukrászda belső tere (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.