Két nő 46 millió forintot sikkasztott egy borsodi önkormányzattól

A vádlottak a szociális étkeztetéssel kapcsolatos térítési díjakat tették zsebre.

2024. 01. 18. 15:26
null
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ítéletet hozott a Szerencsi Járásbíróság annak a két nőnek az ügyében, akik egy borsodi település önkormányzatától mintegy 46 millió forintot tulajdonítottak el – közölte a Miskolci Törvényszék az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a vádlottak feladata többek között a szociális étkeztetéssel kapcsolatos térítési díjak beszedése volt. Az összegeket az egyszerűsített készpénzfizetési számlák másodpéldányaival együtt kellett befizetniük az önkormányzat vagyonával gazdálkodó városi kincstárba.

A vádlottak 2005 januárja és 2013 augusztusa között csak 

a rájuk bízott térítési díjak egy részét fizették be, a másik részét ellopták. Az okozott kár 46 millió forint.

A bíróság a vádlottakat üzletszerű sikkasztásban mondta ki bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat egy év szabadságvesztésre ítélték, amit két év felfüggesztettként kell letöltenie. A másodrendű vádlottat egy év két hónap, végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, valamint kötelezték őket az okozott kár megtérítésére.

A közlemény szerint a bíróság enyhítő körülményként értékelte a terheltek büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a jelentős értékre történő elkövetést, illetve azt, hogy részben társtettesi elkövetés történt. Az ítélettel szemben a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.