Párizsba indultak, Dunakesziig jutottak – Budapest felett fordult vissza az Air France járata ma reggel

A gép fedélzetén a személyzettel együtt 148 ember utazott.

2024. 01. 05. 9:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik hajtómű meghibásodása miatt a felszállás után nem sokkal visszafordult a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre a francia légitársaság Budapest–Párizs járata január 5-én, pénteken reggel – írta meg az Airportal.hu.

Az Air France AF 1695-ös számú járata, egy Airbus A320-200-as reggel fél hét előtt néhány perccel indult el a budapesti repülőtérről. A járat pilótája röviddel a felszállást követően az egyik hajtómű meghibásodását jelentette a légiforgalmi irányításnak, és jelezte, hogy visszafordul a repülőtérre.

Az Airbus egy kör megtételét követően mintegy húsz perccel később biztonságosan leszállt a budapesti repülőtéren, majd a Budapest Airport tűzoltóságának egységei kíséretében a kijelölt állóhelyre gurult. 

A Flight Radaron elérhető térképen jól látszik, hogy a gép a XIII. kerület felett kezdett el fordulni, majd Dunakeszi környékéről indult vissza a reptérre. 

 

A gép fedélzetén a személyzettel együtt 148 ember utazott. Közben kiderült: a Mandiner munkatársának rokona is a gépen utazott volna Franciaországba. Mint a visszafordított gép utasa fogalmazott:

Időben felszálltunk, de nagyjából tíz perc után egy hangos pukkanást hallottunk, mintha villámlott volna. Utána nagyon alacsonyan repültünk végig, tettünk egy kört, és újra leszálltunk Budapesten.

A portál információi szerint a kényszerleszállás után az utasokat arra kérték, vegyék fel bőröndjeiket, így vélhetően újra be kell csekkolniuk majd. A helyszíni beszámoló alapján a magyar repülőtér munkatársai professzionálisan kezelték a helyzetet. Gyors intézkedésüknek hála a meginterjúvolt utas 9 óra 40 perckor Párizs helyett Zürichbe repült, majd onnan folytatja tovább útját a tengerentúlra.

Borítókép: Az Air France francia légitársaság járata felszállás közben (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.