Szentkirályi Alexandra elképedt Karácsonyék ötletén

A főpolgármester nem ura a helyzetnek fideszes kihívója szerint.

2024. 05. 12. 22:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét egy beváltatlan ígéretével szembesítette Karácsony Gergelyt a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra felidézte:

A dízeljárművek használatának visszaszorítására pozitív és negatív ösztönzőket alkalmazunk. Madridi és londoni mintára alacsony kibocsátási övezeteket hozunk létre.

Karácsony Gergely a tisztább budapesti levegő érdekében felvázolt koncepciójában – ahogy Szentkirályi Alexandra is rámutatott – van egy elég nagy probléma:

Karácsonyék ezt azzal érnék el, hogy kitiltják a tíz évnél öregebb autókat, ezzel pedig számtalan családot lehetetlenítenének el a normális közlekedéstől.

Szentkirályi Alexandra megjegyezte, hogy már csak huszonnyolc nap van hátra az önkormányzati választásokig.

 

Karácsonyék a gazdagok pártjára álltak

Mint a Magyar Nemzet megírta, a Karácsony Gergely által a Budapesti Klímaügynökség élére kinevezett Ámon Ada egy podcastben azt fejtegette: azon dolgoznak, miként lehetne kitiltani a fővárosból a szerinte túl öreg gépkocsikat.

Csaknem négyszáznegyvenezer tíz évnél idősebb autó közlekedik jelenleg Budapesten, ez a fővárosi forgalomban lévők közel kétharmada.

Karácsonyék tervét az Autós Nagykoalíció elnöke is értelmetlennek nevezte.

– Karácsonyék a gazdagok pártjára álltak – minősítette az elképzelést Szentkirályi Alexandra. Szerinte Karácsonyékat és Gyurcsányékat nem érdekli, hogy mi lesz az emberekkel egy ilyen döntés után.

– El lehet innen menni, értjük. Aki meg nem megy el, azt kitiltják. Szerintem meg itt az ideje, hogy ők menjenek el, takarítsuk ki őket a városházáról – jelentette ki a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

 

Gyurcsány-féle Jurassic Park

– A „Gyurcsány-féle Jurassic Park” áll a jelenlegi budapesti városvezetés fókuszában, Karácsony Gergely pedig nem ura a helyzetnek – jelentette ki a Kontextus legutóbbi adásában Szentkirályi Alexandra.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje, aki több évig Tarlós István helyetteseként vette ki a részét Budapest vezetéséből, Megadja Gábor műsorában arról is beszélt, hogy időnként az a kép alakul ki az emberben a Városházán folyó munkával kapcsolatban, hogy 

miközben Karácsony kamuból leolvassa a gázórát, Gyurcsány ellopja az ékszereket.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: Kontextus)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.