Győrfi Pál: Adj utat a kék lámpának!

Így segíthetünk a mentőknek az utakon.

Forrás: Hír Tv2024. 02. 24. 19:58
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád )
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád )
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adj utat a kék lámpának! Erről szól a Nemzeti Útdíj Szolgálató és a mentőszolgálat kampányfilmje, amelyben a közlekedés többi résztvevőjét szólítják meg – közölte a Hír TV.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a megkülönböztető jelzést használó járműveket el kell engedni, a forgalomban először is észleljék, hogy jövünk. Másrészt pedig megfelelően reagáljanak, és jelezzék is nekünk azt, hogy mire készülnek, hogy a sofőr is megfelelően tudjon reagálni a mozgásukra. Kiemelte:

Soha nem lehet tudni, hogy amikor riasztják őket, milyen súlyos az adott eset, és mennyi idő alatt érnek oda.

A legnehezebb dolguk akkor van a mentőknek, amikor dugóba kerülnek, ilyenkor számítanak leginkább az autósok segítségére.

Győrfi Pál kiemelte: 

„Kétirányú halszálka lehúzódással középen engedhetnek utat nekünk, ez a legjobb megoldás, és így is csinálta ez a fehér autós, a terepjáró is mindent megtesz, rámegy a kis bójákra is, centizgetve haladunk. Itt nekünk is nagyon tudatosan kell haladnunk.”

Győrfi Pál mellett a gépkocsivezető arról beszélt, hogy az autósok az esetek majdnem száz százalékában segítik a mentők munkáját. Így volt ez a mostani úgynevezett próbaúton is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.