Ismét gyilkolt a szén-monoxid, egy érdi nyugdíjas az áldozat

Az idős nő hálószobájában sziesztakályha üzemelt, zárt nyílászárók mellett.

2024. 02. 10. 9:32
szén-monoxid mérő
szén-monoxid mérő Forrás: Katasztrófavédelem
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szombat reggel háromnegyed nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Érden a Fecske utcában egy magatehetetlen embert találtak – adta hírül lapunknak eljutatott közleményében a katasztrófavédelem. A tűzoltók egy járművel vonultak a helyszínre. A 150 négyzetméteres családi ház hálószobájában szén-monoxidot mutattak ki. 

– A hálószobában egy gázpalackról működő sziesztakályha üzemelt csukott nyílászárók mellett. Az idős nő életét már nem lehetett megmenteni. A szobában nem volt szén-monoxid-érzékelő – jelezték a tragédia körülményeival kapcsolatosan. 

A katasztrófavédelem emlékeztetett: 

Akkor keletkezik szén-monoxid, amikor zárt térben nyílt láng ég, és nem megfelelő a levegő-utánpótlás.

– A tűz elhasználja a levegőt és tökéletlen égés jön létre, amelynek a mellékterméke a rendkívül mérgező szén-monoxid. Ahol zárt térben nyílt láng ég, ott állandó és automatikus szellőzésről kell gondoskodni, nem elég néha szellőztetni, az ablakokba légbevezetőket kell szerelni. Emellett érdemes szén-monoxid-érzékelőt is beszerezni. A katasztrófavédelem weboldalán elérhető a szén-monoxid-érzékelők pozitív és negatív listája – tették hozzá. 

Borítókép: A szén-monoxid-mérő életet menthet (Fotó: Katasztrófavédelem)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.