Ma már nem érvényesek a 2023-as sztrádamatricák

Csütörtök reggel is hömpölyögnek a járművek Magyarország útjain, emellett a mai nappal átléptünk egy fontos határidőt is: 2024. január 31-én éjfélkor több mint hárommillió hazai felségjelzésű járműre érvényes éves országos és éves vármegyei autópálya-matrica járt le.

2024. 02. 01. 9:13
null
Budapest, 2018. január 31. Egy autótulajdonos autópálya-matricát vásárol mobiltelefonjával Budapesten 2018. január 31-én. Éjfélkor lejár a 2017-ben vásárolt országos és megyei éves autópálya-matricák érvényessége. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cegléd–Lajosmizse összekötő úton, a 4008-as jelű úton egy kistehergépkocsi és egy személygépkocsi ütközött össze Pest vármegyében tudatta az Útinform. A 6-os kilométernél az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat megállították. Aki teheti, akár Nyársapát felé kerülhet.

Hajdú-Bihar vármegyében, a Debrecen–Létavértes összekötő úton a 7-es kilométernél két személygépjármű összeütközött, az utat lezárták, kerülni önkormányzati utakon lehet.

 

Beindult a reggeli csúcs

Erős a forgalom a Budapest környéki utakon

  • az M3-as autópályán a városközpont felé vezető oldalon, az M0-s autóúti csomóponttól,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól befelé,
  • a 11-es főúton Szentendre irányában,
  • az 51-es főúton Dunaharaszti elkerülő szakaszán az M0-s autóúti csomópont előtt
  • és az 510-es főúton Taksony térségében.

A személyautóval közlekedőknek díjkötelessé vált többek között az M0-s, M4-es, M44-es autóút teljes hossza, az M30-as autópályán Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya, valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti része.

A gyorsforgalmi utak közül már csak az M9-es és M80-as autóút teljes hossza, az M8-as autópálya végig, valamint az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két kilométeres szakasza maradt díjmentes.

 

Fontos határidő járt le

Lejártak az éves autópálya-matricák: 2024. január 31-én éjfélkor több mint hárommillió hazai felségjelzésű és hetvenezer külföldi honosságú járműre érvényes éves országos és éves vármegyei autópálya-matrica vált érvénytelenné. A hazai honosságú járművekre közel 582 ezer éves országos és 2,5 millió éves vármegyei matricát vásároltak 2023-ra.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a közelmúltban megszaporodtak az online csalások és adathalász-próbálkozások. Emiatt fokozott elővigyázatosság mellett, megbízható forrásból szerezzük be az idei úthasználati jogosultságot – figyelmeztettek.

Webes vásárláskor mindig ellenőrizzük a webhelyet, hiszen online értékesítésre a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mellett kizárólag utóbbi engedélyezett viszonteladó partnerei jogosultak.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.