Tüttő Kata reagált a hídpénzbotrány fejleményeire

Az MSZP EP-listavezetője szerint „a Fidesznek nincs ajánlata, ezért csak a rombolásban tud gondolkodni”.

2024. 02. 07. 22:04
KARÁCSONY Gergely; TÜTTÕ Kata; BOLLA Tibor
Budapest, 2023. december 1. Karácsony Gergely fõpolgármester, Tüttõ Kata fõpolgármester-helyettes és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója (b-j) a BKV ünnepi fényvillamosán a jármû indulása elõtt a Hungária kocsiszínben 2023. december 1-jén. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszava megkereste Tüttő Katát annak kapcsán, hogy felröppent a hír: napirenden lehet Karácsony Gergely leváltása, és helyettesét jelölnék a főpolgármesteri posztra.

BÕSZ Anett; TÜTTÕ Kata
Tüttő Kata (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Mindenféle férfiak fantáziálnak rólam, de ezzel nekem nincs dolgom

– reagált az érintett a lapnak, majd hozzátette: nincs dolga ezzel a hírrel, „már csak azért sem, mert egy hang sem igaz belőle. Sőt, az ellenkezője állítható: nincs Karácsony Gergelynek alternatívája”. Tüttő Kata szerint a kormánypárt „kreált” ügyekkel akarja gyengíteni és hiteltelenné tenni Karácsonyt, hogy aztán könnyebb legyen számukra egy esetleges választási győzelem.

„A Fidesznek egyszerűen nincs ajánlata, ezért csak a rombolásban tud gondolkodni. Nincs javaslatuk, nincs olyan emberük, aki alkalmas lenne Budapest vezetésére; egyrészt ezt akarják ezzel a módszerrel palástolni, másrészt pedig ez a bevált módszerük. Ahogy említettem: rombolni, és rombolni” – nyilatkozta a balliberális főpolgármester-helyettes. Tüttő Kata úgy látja: az elmúlt négy évben mindent megtett a Fidesz annak érdekében, hogy „lehetetlen helyzetbe hozza Budapestet, illetve Karácsony Gergelyt.”

 

„Vig Mórral nincs szerződésünk!”

Este aztán az ATV Voks című műsorában vendégeskedett Tüttő, ahol a Lánchíd felújítása körül kialakuló botrányról is kérdezték. A főpolgármester-helyettes mindent tagadott, a Magyar Nemzet, és más sajtótermékek által feltárt részletekre pedig úgy reagált: A fővárosi önkormányzatnak nincs szerződése Vig Mórral, vagy bármelyik cégével, ezzel szemben a Hír TV-nek például van.

Egyébként az eddig napvilágra került információk szerint az A-Híd Zrt. utalhatott át csaknem 1,5 milliárd forintot Vig Mór cégének, amely céget a főváros bízott meg a Lánchíd felújításával, éppen ötmilliárd forinttal magasabb értékben, mint a Tarlós István vezette önkormányzat. Tüttő Kata ezt azzal ütötte el, hogy az A-Híd sok állami megbízást is teljesített, és olyan hidakat is építettek, amelyeket végső soron az állam fizetett.

Borítókép: Karácsony Gergely balliberális főpolgármester és Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes a BKV ünnepi fényvillamosán a jármű indulása előtt a Hungária kocsiszínben 2023. december 1-jén (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.