Ennyit keres Karácsony Gergely, komoly vagyona van Tüttő Katának

Nyilvános a budapesti városvezetés tagjainak vagyonnyilatkozata.

2024. 02. 01. 14:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén másfél millióval több lett Karácsony Gergely pénzintézeti számlakövetelése a tavalyihoz képest – olvasható ki a főpolgármester tavalyi és 2024-es vagyonnyilatkozatának összevetéséből. Ezzel együtt csökkent a tartozása is: tavaly még 30,302 millió volt, idén már csak 28,457 millió, magánszemélyeknek pedig továbbra is kilencmillióval tartozik a főpolgármester.

Szintén változatlan, hogy egy II. kerületi társasházban található 97 négyzetméteres lakásnak felerészben a tulajdonosa, amit tavalyelőtt vásárolt. Megvan a Siófokon, egy 189 négyzetméteres telken található 37 négyzetméteres üdülőjének szintúgy felerészben birtokolt tulajdonjoga, ezt az ingatlant 2020-ban vásárolta.

Lakáspénztári megtakarítása mintegy háromszázezer forinttal nőtt, főpolgármesterként havi bruttó jövedelme továbbra is 1,725 millió forint. A nyilatkozat szerint gazdasági érdekeltségei továbbra sincsenek, ahogy autója – és feltehetően jogosítványa – sem.

 

Változások Bősz Anettnél

Bősz Anett főpolgármester-helyettes vagyoni helyzete változott tavaly óta: ekkor még volt egy Toyota Prius személyautója, ami viszont az idei vagyonnyilatkozatában már nem szerepel. 2023-ban még csak 350 ezer forint feletti pénzintézeti számlakövetelése volt, ami idén közel négy és fél millióra kúszott fel, valutamegtakarítása változatlanul 1500 euró.

Néhány százezret törlesztett a Fundamenta-hiteléből, ahogy néhány százezerrel nőtt a nyugdíjmegtakarítása, és új elem a kétszázezer forintos életbiztosításból származó megtakarítása is. Az nem módosult, hogy egyötöd részben tulajdonosa egy Érd-Óvárosban található lakóháznak, amihez tartozik garázs, udvar és fodrászat.

 

Több mint százmilliónyi értékpapír Tüttő Katánál

Tüttő Kata főpolgármester-helyettesnek futja miből a tengerben lovaglásra, mert irigylésre méltó ingatlanportfóliója van, értékpapír-megtakarításai meghaladják a százmilliót, ami jelentős emelkedés tavalyhoz képest, pedig ezek már akkor is több tízmillió értékben az övéi voltak.

Van viszont pénzintézettel szembeni hiteltartozása, ami 118 millió forintról 135 millió forintra nőtt. Továbbra is van bevétele földbérleti díjból, de feltüntette a gyermektartásdíjat és a családi pótlékot is bevételei között, ahogy egy csillagászati távcsövet és egy fényképezőgépet is. Autója nincs.

 

Kiss Ambrus szerkeszt

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes ingatlanvagyona továbbra is egy 69 négyzetméteres óbudai üdülő fele, illetve egy 126 négyzetméteres, haszonélvezeti joggal terhelt zalaegerszegi családi ház fele.

Banki tartozása kismértékben csökkent, valamivel több mint 22 milliós adósságban van. Továbbra is ellát szerkesztői munkát, mégpedig az Új Egyenlőség Alapítványnál, amiért havonta 84 ezer forintot kap. Autója neki sincs.

 

Kerpel-Fronius Gábor gondol a jövőjére

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettesnek egy 81 négyzetméteres XIII. kerületi társasházi lakása van, ami teljes egészében az övé.

Megtakarításaiban állt be némi változás: több mint egymillióval nőtt a nyugdíjbiztosítása, önkéntes nyugdíjpénztári befizetése pedig nagyjából hárommillió forinttal emelkedett. Más komolyabb változás nem történt a tavalyi vagyonnyilatkozathoz képest, autója neki sincs.

 

Baranyi Krisztina, a bankrészvényes

Tavaly óta egy XX. kerületi külszíni gépkocsibeálló felének tulajdonjogával gazdagodott Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere.

Továbbra is megvannak a CIG Pannónia- és OTP Bank-részvényei, és néhány tízezer forinttal nőtt a kintlévő pénzintézeti követelése.

Közel nyolcszázezer forinttal csökkent viszont az OTP felé fennálló hiteltartozása. 

 

Újpesti szálak Wintermantel Zsoltnál

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője minden szállal Újpesthez kötődik: változatlanul ott vannak ingatlanjai vagy tulajdoni hányada, de továbbra is az övé egy balatonlellei nyaralóház fele.

Egy két éve vásárolt Ford Galaxyt vezet, értékpapír-befektetései milliókkal nőttek egy év alatt. Banki követelése forintban jócskán visszaesett, devizában viszont nőtt. Tavaly még 104 millió forintos pénzkövetelése volt, ez idén már csak húszmillió, azaz ha jól értelmezzük, 84 milliót megkapott belőle. Ez meg is jelenik tartozásai között, ugyanis 86 millió forint feletti banki tartozása jelent meg a nyilatkozatban a tavalyihoz képest friss elemként. Szintén változás, hogy egy kft.-ben tulajdonosként jelent meg 3,33 százalékos tulajdoni aránnyal.

Borítókép: Képernyőmentés Tüttő Kata törölt videójából

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.