Ezeken az autópályákon lesznek felújítások

Magyarország történetének eddigi legnagyobb gyorsforgalmiút-felújítása tavaly indult és 2025-ig tart. Ez összesen 538 kilométert, a főpálya 43 százalékát érinti. Idén a legtöbb felújítás az M3-ason várható, de az M7-esen, az M1-esen és a többi gyorsforgalmin is lesznek szintrehozási munkálatok.

2024. 03. 23. 20:36
null
Székesfehérvár, 2016. július 18. A 8-as fõút Székesfehérvárt elkerülõ, újonnan átadott harmadik szakasza 2016. július 18-án. A tizenötmilliárd forintból épült autóút a város elkerülésével köti össze a 8-as fõutat az M7-es autópályával. MTI Fotó: Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 25. és 31. között újabb munkálatok kezdődnek az autópályákon, a következő héten már tizennégy helyszínen dolgoznak országszerte. A Magyar Koncessziós Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a jövő héten induló munkák esetenként csomópontok zárásával járnak – írja a Világgazdaság.

Forrás: MKIF

A márciusi 15-i hosszú hétvégét követően indultak meg az idei felújítások, első lépéseként az M7-es autópályán a Kőröshegyi völgyhíd, illetve Balatonlelle és Becsehely térségében.

A nagyobb munkálatok azonban csak a jövő héten kezdődnek el, ekkortól nemcsak az M7-esen, hanem az M3-ason, illetve az M4-es, illetve M35-ös gyorsforgalmin is

találkozhatnak munkagépekkel a közlekedők, így az érintett szakaszokon megnövekedett menetidővel kell számolni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.