Késsel támadt élettársára egy férfi, a nő önvédelemből arcon lőtte

A férfi régóta zaklatta a nőt, most meg is akarta gyilkolni.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 03. 20. 17:36
null
Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki miután hosszú ideig zaklatta volt élettársát, egy nap betört a vecsési házába és meg akarta ölni – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség

A férfi és a nő évekig élettársi kapcsolatban élt, két gyermekük született. Már a kapcsolatuk alatt is többször előfordult, hogy a férfi bántalmazta a párját, illetve vitáik során összeverekedtek. A férfinak meggyőződésévé vált, hogy a nő megcsalja, ezért többször elhagyta a sértettet, de később mégis visszaköltözött hozzá. 2022 februárjában, újabb bántalmazások után a nő kérésére a férfi  Budapestre költözött, de zaklatást nem hagyta abba. 

A férfi 2022 májusa és augusztusa között többször azzal fenyegette a nőt, hogy megkéseli, illetve rágyújtja a házát. A vádlott többször is betört a nő telkére és otthona előtt fenyegette a nőt.

A fenyegetések miatt a nő egy riasztópisztolyt is vásárolt önvédelmi céllal.

A vádlott tavaly január végén egy nap átmászott a nő házának kerítésén, berúgta a teraszajtót és bement a házba. A nappaliban a megrémült és sikítozó nőt többször elkapta, de a sértettnek mindig sikerült kiszabadulnia. A férfi a dulakodás közben elővett egy kést, amivel sikerült megszúrnia a nőt a mellkasának bal oldalán. A sértettnek végül sikerült elérnie gázüzemű fegyverét és egyszer a vádlott arcába lőtt, majd kihasználva a lövés hatását kimenekült a házból és az utcán járókelőktől kért segítséget.

A szúrás miatt a nő életveszélyes állapotba került,

halálát csak az időben kapott orvosi ellátásnak köszönhetően lehetett elkerülni.

Az előre kitervelt emberölési kísérlet, a fegyveres betörés és a folyamatos zaklatás miatt a Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt a férfi ellen.

Borítókép: Az elkövető (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.