Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kipukkadt a lufi: semmi újat nem mutatott Magyar Péter

Egy Varga Judittal való beszélgetésről készített, rossz minőségű, zavaros hangfelvételt közölt.

2024. 03. 26. 9:31
Magyar Péter
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kipukkadt a lufi, semmi különösebb új információ nem derült ki abból a hangfelvételből, amelyet Magyar Péter kedd délelőtt nyilvánosságra hozott, és amelyet az ügyészségen mutat be.

Konkrét bizonyítékok helyett csak egy, a korábbi feleségével, Varga Judittal való rossz minőségű és zavaros beszélgetést közölt.

A homályos beszélgetés során ráadásul rendre ő mondja ki a neveket, emeli ki a lényeges mozzanatokat, érezhetően beszéltetni próbálja egykori feleségét, próbálna belőle súlyos mondatokat kihúzni, felkérdezni – sikertelenül.

Az is egyértelmű, hogy egy megvágott felvételről van szó.

Igaz, Magyar Péter már a hétfői, felvételt beharangozó interjújában is visszavonulót fújt, a beígért kormánybuktató információk helyett már csak egy családi veszekedésről beszélt.

Inkább az a kérdés merül fel: mi vitt rá egy embert, hogy titokban felvételt készítsen a feleségével folytatott beszélgetésről? Ő azzal érvelt, hogy ezzel „családját próbálta védeni”. Ráadásul  erős fenntartásokkal kell kezelni egy olyan vitahelyzetet, amikor a feleség nyilvánvalóan fél az agresszív férjétől.

– Valakiről a beleegyezése nélkül hangfelvételt készíteni jogellenes, ennek alapvetően polgári jogi szankciói vannak, bizonyos esetekben azonban büntetőjogi relevanciával bírhat – figyelmeztetett korábban lapunk megkeresésére ifjabb Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász azt is elmondta, a felvétel manipulálása szintén bűncselekmény lehet, sőt

a bizonyíték hamisítása alkalmas a választások tisztaságának megkérdőjelezésére. 

– Nincsen olyan emberi kapcsolat, amelyet építene a beszélgetések felvétele – vélekedett Hal Melinda klinikai szakpszichológus is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.