Újpest baloldali vezetése elherdálta a kórházra szánt pénzt is

Árverésre bocsátanák az egykori Árpád Kórház több mint százéves épületegyüttesét.

2024. 03. 21. 10:05
Borítókép: Az újpesti Károlyi kórház (Forrás: Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Árpád Kórház épületének megmentése, és az újpesti kórház ügyének előmozdítása érdekében indított aláírásgyűjtést a Fidesz Újpesten, miután a kerület baloldali vezetése csak ígérte a kórházat, érdemi lépés azonban nem történt az elmúlt években. 

Ráadásul még azt az egymilliárd forintos keretösszeget is elherdálták, amelyet kifejezetten a kórház ügyére tettek félre korábban.

Ezek után kezdeményezett petíciót a Fidesz újpesti választókerületi elnöke. Wintermantel Zsolt azért döntött így, mert kiderült a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverésre bocsátaná az egykori Árpád Kórház több mint százéves épületegyüttesét. Az eladással pedig az utolsó reményét is elveszítené Újpest, hogy újra fekvőbeteg-ellátás létesüljön a százezer lelket számláló kerületben.

Aláírásgyűjtéssel mentené meg a jobboldal a kórházat.

Az aláírásgyűjtéssel – miként Wintermantel Zsolt fogalmazott – 

elvárják az Újpesti Önkormányzattól, Fővárosi Önkormányzattól, hogy ígéretükhöz híven állítsák helyre Újpest egészségügyi ellátórendszerét, kérik Magyarország kormányától, hogy állítsa le az Árpád Kórház értékesítését és elvárják, hogy Újpesten ismét aktív kórházi ellátás legyen.

Végül, de nem utolsósorban felszólítják az Újpesti Önkormányzatot, hogy a „2022. évi 7,5 milliárdos pénzmaradványt fordítsa CT gép vásárlására és a várólisták megszüntetésére.” 

Az Origó.hu felidézte, az újpesti fekvőbeteg-ellátás hosszú évtizedek óta várja a megújulás lehetőségét, elsősorban a baloldali kormányok és az inkompetens baloldali városvezetés következtében jutott ebbe a nehéz helyzetbe. 

– A Demszky-korszakban szinte semmilyen fejlesztés nem történt az újpesti fekvőbeteg-ellátásban, tovább romlott az ellátás színvonala és az épületek állapota is. Az újpesti egészségügy tönkretételéhez az akkori kormányzat is hozzájárult. A Gyurcsány-kormány idején ugyanis sorra zárták be az egyes kórházi osztályokat, amely már akkor a fekvőbeteg-ellátás létét veszélyeztette Újpesten 

– írták.

Annak érdekében, hogy a kórház megmaradjon, helyi Fidesz 2007-ben azt javasolta, hogy az évente háromszázmillió forint veszteséget okozó szakrendelőt az önkormányzat vegye át és működtesse, ám ezt az akkor többségben lévő MSZP-frakció, Trippon Norbert akkori alpolgármester javaslatára elutasította. Ezzel szemben 2011-ben, már Wintermantel Zsolt polgármestersége idején,

a Fidesz többségű képviselő-testület átvette a szakrendelőt, ami egy sikertörténet lett. Wintermantelék kívül-belül felújították az épületet, új berendezésekkel fejlesztették annak eszközparkját, megvalósították a gépészet és a villamos rendszer cseréjét.

 

Borítókép: Az újpesti Károlyi kórház (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.