A Fidesz nem mond le az újpesti kórházról

A párt aláírásgyűjtést indított.

2024. 02. 23. 9:10
WINTERMANTEL Zsolt
Budapest, 2023. június 28. Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fõvárosi frakciójának vezetõje napirend elõtt szólal fel a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar állam nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverésre bocsátaná az egykori Árpád Kórház több mint százéves épületegyüttesét. A Demszky Gábor vezette szocialista-liberális városvezetés elhibázott egészségpolitikája, halogató és elsorvasztásra irányuló taktikája miatt zárták be a kórházat. Az első lehetőség az újpesti aktív fekvőbeteg-ellátás visszaállítására akkor adódott, amikor kiderült, hogy a kormány egy súlyponti kórház megépítését tervezi – írja az Origó.

Wintermantel Zsolt polgármester azonnal kezdeményezte, hogy ez az új kórház Újpesten épüljön meg, helyszínt is javasolt erre a célra. A Fidesz újpesti szervezete aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy a polgármester kezdeményezését az újpesti polgárok aláírásukkal erősítsék meg. Ezt az aláírásgyűjtést

egyetlen baloldali párt sem támogatta.

Wintermantel Zsolt polgármester ismét aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy javaslata kedvező elbírálását elősegítse. 

A 2019-ben hatalomra került baloldali városvezetés azonban kísérletet sem tett a kórház helyreállítására tett törekvések folytatására. 2019 novemberében az újpesti Fidesz-frakció javaslatára a képviselő-testület elfogadott egy határozatot egymilliárd forint elkülönítéséről a kórház ügyének előmozdítására. Azóta semmilyen érdemi lépés nem történt a baloldali városvezetés részéről az újpesti kórház érdekében.

 

Petíciót kezdeményezett Wintermantel Zsolt

Így jutottunk el a MNV Zrt. által néhány nappal ezelőtt kezdeményezett árverezésig. Amelyre egyébként a városrész baloldali vezetése, sem Déri Tibor, sem Trippon Norbert azóta sem reagált. Csak kampányfogás lehetett, hogy valóban érdekli őket az újpesti egészségügy helyzete.

Wintermantel Zsolt Tripponék helyett érdemi lépéseket kíván tenni az újpesti kórház létesítése és az újpesti fekvőbeteg-ellátás régóta várt rendezése érdekében.

Ezért videóüzenetet tett közzé, melyben arra kéri a kormányzatot, hogy függessze föl az árverést, a kórházi ingatlan eladását, amíg nem készül érdemi terv egy új kórház építésére Újpesten.

Wintermantel Zsolt ezúttal is az újpesti polgárok támogatását kéri kezdeményezéséhez, és ismét aláírásgyűjtést hirdetett az újpesti kórház ügyében.

Amint arról már a lapunk is beszámolt, a budapesti Fidesz akciózásba kezdett az egykori kórház épületének elárverezése ellen. Wintermantel Zsolt, az újpesti Fidesz választókerületi elnökeként arra kérte a kormányt és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t (MNV), hogy függesszék fel a városrészben lévő Árpád Kórház árverését.

A városrész korábbi polgármestere leszögezte:

az árverést mindaddig fel kell függeszteni, amíg egy megfelelően kidolgozott terv nem készül az újpesti fekvőbeteg-ellátás régen várt helyreállítására és egy új kórház létesítésére.

A sajtóból értesültek arról, hogy a magyar állam nevében eljáró MNV Zrt. árverésre bocsátja az Árpád Kórház évek óta üresen álló épületét.

Értem a kormányzat szempontjait, a kórház állapotával tisztában vagyok, de mégis úgy vélem, ez a lépés jóvátehetetlen kárt okozna Újpestnek. Ezzel végképp elveszhet az esélye, hogy Újpestnek kórháza legyen

– fogalmazott Wintermantel Zsolt. Hozzátette: az újpestiek kórházat akarnak, és az elvárásuk jogos.

Szavai szerint Újpestnek történelmi jogon és lélekszámát tekintve is jár egy kórház, valamint a helyben lévő fekvőbeteg-ellátás éppen úgy, ahogy ezt önálló város korában meg tudta teremteni magának.

Borítókép: Wintermantel Zsolt (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.