„A gyermek sérthetetlen, a pedofiloknak nincs kegyelem”

Már az eddigi szigorításoknak köszönhetően is ma már nyolcszor annyi pedofil van börtönben, mint 2010-ben.

Forrás: MTI2024. 04. 26. 17:13
Budapest, 2024. április 17.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a termékenységtudatosság hetérõl tartott sajtótájékoztatón a Belügyminisztériumban 2024. április 17-én. Április 23-27. között rendezik meg Budapesten és több vidéki nagyvárosban a termékenységtudatosság hetét, amelyen arra hívják fel a fiatalok figyelmét, hogy az életkor és az életmód rendkívüli mértékben befolyásolja a gyerekvállalást.
MTI/Balogh Zoltán
Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypártok benyújtották az Országgyűlésnek az újabb gyermekvédelmi törvényt és az alaptörvény módosítását, amelyek tovább szigorítják a pedofilokra vonatkozó szabályokat – közölte Rétvári Bence az MTI-vel.

Az alaptörvény módosítása kizárja, hogy pedofilok vagy segítőik kegyelmet kapjanak.

– hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette: a gyermekvédelmi törvény szigorítása tartalmazza azt is, hogy amennyiben egy magyar állampolgár külföldön követ el pedofil-bűncselekményt, akkor is bekerül a hazai pedofil-nyilvántartásba.

A pedofil jellegű szexuális bűncselekmények – a kiszabható büntetés mértékétől függetlenül – soha nem évülnek el, és akit pedofil-bűncselekmény miatt ítélnek el, az nem bocsájtható feltételes szabadságra, nem kerülhet házi őrizetbe és soha nem kaphat erkölcsi bizonyítványt – ismertette a szigorítás további részleteit az államtitkár. Hozzátette: a módosítás értelmében bűncselekményt követ el az a gyermekekkel foglalkozó szakember, aki elhallgat egy tudomására jutott pedofil-bűncselekményt.

Hamarosan lezárul a gyermekvédelmi intézmények soron kívüli hatósági ellenőrzése, 

amelynek célja, hogy egyetlen pedofil-bűncselekmény se maradjon titokban, minden pedofil ellen büntetőeljárás induljon

– jelezte Rétvári Bence. Hozzátette: a pedofilok lebuktatását szolgálta a külsős gyermekvédelmi gyámok alkalmazása is.

A szigorításoknak köszönhetően ma már nyolcszor annyi pedofil van börtönben, mint 2010-ben.

– hangsúlyozta az államtitkár.

Rétvári Bence visszataszítónak nevezte, ha egy politikus gyermekek tragédiáját politikai haszonszerzésre használja fel.

Azt várjuk el minden politikustól, hogy támogassák a gyermekvédelmi törvénycsomagot, mert így védhetjük meg még jobban a gyermekeket, és kaphatnak még súlyosabb büntetést a pedofilok

– mondta. Hozzátette: a gyermek sérthetetlen, a pedofiloknak nincs kegyelem.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.