Kilépett a Párbeszédből egy országgyűlési képviselő

A távozó honatya a döntését azzal indokolta, hogy szerinte a párt olyan úton indult el, ami nem tükrözi eredeti céljait.

2024. 04. 17. 15:47
BERKI Sándor
Berki Sándor, a Párbeszéd volt képviselője napirend előtti kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kiléptem a Párbeszéd – Zöldek pártjából, de továbbra is a frakció tagja maradok – jelentette be közösségi oldalán Berki Sándor országgyűlési képviselő. A törpepárt időközben azt közölte, hogy Berki Sándor már november 30-án tájékoztatta őket kilépési szándékáról, a bejelentést azonban csak most tette meg.

Berki Sándor kilépését azzal indokolta, hogy szerinte

a Párbeszéd olyan úton indult el, amely nem tükrözi eredeti céljait, és ez a párton belül olyan változásokat indított el, amelyekkel nem tud azonosulni.

A Nógrád vármegyei politikus bejegyzésében azt is megjegyezte: a „NER” leváltása érdekében

fontos lenne visszaszerezniük az ellenzéki pártoknak a rég elveszített vidéki bástyáikat, de ő erre jelenleg senkiben nem lát komoly szándékot.

Mint ahogy a bejegyzésében fogalmazott,

a helyzetet jól szemlélteti, hogy 2022-ben vidéken mindösszesen két egyéni választókerületben győzött ellenzéki jelölt, a kormányváltáshoz pedig elengedhetetlen a vidéki építkezés.

Berki Sándor azt ígéri, hogy a jövőben független országgyűlési képviselőként ő is erre a munkára fog koncentrálni Nógrád vármegyében.

Borítókép: Berki Sándor az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.