Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kiderült, hogy ki lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje Salgótarjánban

Új alapokon nyugvó Salgótarján építését ígérte szerdai jelöltbemutató sajtótájékoztatóján a Hajrá, Salgótarján! Egyesület elnöke, aki a Fidesz–KDNP pártszövetség támogatásával indul a város polgármesteri székéért.

Forrás: MTI2024. 03. 27. 19:48
A városháza (balra) és a Dornyay Béla Múzeum (jobbra) Salgótarjánban (Fotó: MTI/Komka Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kreicsi Bálint hangsúlyozta: szerinte sok helybelihez hasonlóan érzi úgy, hogy Salgótarján többet érdemel. Fontosnak nevezte, hogy az itt élőknek ne csak múltja és jelene, de jövője is legyen. Nagy lehetőségként beszélt arról, hogy megválasztása esetén a salgótarjániakkal együtt építhet fel egy fejlődő, élhető, összetartó, új nógrádi vármegyeszékhelyt.

Salgótarjánban Kreicsi Bálint a kormánypártok polgármesterjelöltje (Forrás: Facebook)

Programját ismertetve arról beszélt: kiemelt feladatának tekinti a gazdaság stabilitásának megteremtését, versenyképes bérek és juttatások feltételeinek megteremtését, a turizmus fejlesztését a természeti értékekkel harmóniában. Szólt arról is, hogy az oktatás, a kultúra és a minőségi szórakozás ugyancsak meghatározó elemei elképzeléseinek, ahogyan a közterek és parkok megújítását és a közbiztonságot is szívügyének tekinti.

Kijelentette: mindezeken túl semmi nem lehet olyan fontos, mint a fiatalok helyben tartása, illetve hazavonzása, egy összetartó, az összefogás erejére támaszkodó Salgótarján megteremtése. Célként említette, hogy hatékonyan működjenek együtt a hatóságok, a város, valamint az ország vezetése és egyenrangúként kezeljék a civil szervezeteket a gazdaság szereplőivel.

Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője pártja és a KDNP közös polgármesterjelöltjét bemutatva arról beszélt: a város fontos választás előtt áll. „Néhány komolyan számításba nem vehető, lestrapált kisebb földutat leszámítva két kikövezett út közül választhatnak a helybeliek” – fogalmazott.

A baloldal útja a hangzatos, ám a szocialisták által teljesen kiüresített szlogeneké, a beváltatlan ígéreteké. Ez az irány a kihagyott lehetőségek felé vezet, hiszen olyan esélyeket kapott a város a Fidesz-vezette kormánytól, amelyekkel bűn volt nem élni – állította, a teljesség igénye nélkül sorolva az elmúlt időszakban Salgótarjánba érkezett kormányzati és uniós támogatásokat.

Összegezve közölte: az elmúlt tíz év bizonyította, hogy ez az út nem vezet sehová, ezen nincs értelme tovább menni. – Azzal, ha a régi kocsist egy másik régi kocsisra cserélik vagy átülnek egy fiatalabb járműre, csak az idejüket pazarolják a salgótarjániak – mondta. – Az pedig nincs, a város az utolsó pillanatban van, ideje új vezetőt és utat keresnie: a polgári fejlődés útját – tette hozzá.

A képviselő szavai szerint Salgótarjánnak elkötelezett lokálpatrióta, tettre kész, vállalkozó szellemű, akár a külföldi befektetőkkel is szót értő, az idősek tisztelete mellett a fiatalok helyben maradását hangsúlyosan képviselő polgármesterre van szüksége. A Fidesz–KDNP-támogatással induló, ám minden helyit képviselni vágyó Kreicsi Bálint pedig ilyen jelölt – jelentette ki.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy Salgótarjánban is megroppant a baloldal, nem indul újra a szocialista Fekete Zsolt

Nem indul újra két ciklus után a polgármesteri székért Salgótarjánban a várost vezető szocialista Fekete Zsolt – olvasható a Hír TV oldalán. A politikus erről közösségi oldalán adott hírt, egyben bemutatta a baloldal jelöltjét, jelenlegi alpolgármesterét.

 

Recseg-ropog a baloldal Salgótarjánban is

Salgótarján jobboldali szervezetei azt mondják: a polgármester visszavonulása a baloldalon belüli feszültségeket jelzi. 

– Látunk egy kis zűrzavart. Hiszen nemcsak az ő távozása valószínűsíthető, hanem Dániel Zoltán távozása is a csapatból. Ez további kérdéseket vet föl. Vagy személyi gond van, vagy pedig belső feszültség – nyilatkozott Kreicsi Bálint a Hír TV-nek:

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő is elmondta, hogy

a baloldal jelöltje ugyanúgy felelős Salgótarján elmúlt évekbeli alacsony teljesítményéért, mint a leköszönő szocialista polgármester.

– Az elmúlt tíz évnek ugyanúgy az aktív szereplője volt, ő is ugyanúgy felelős azért a kialakult helyzetért, ami az elmúlt tíz év szocialista vagy baloldali politikájának eredményeként előállt Salgótarjánban. Vesztes emberekkel, bukott emberekkel győztes várost nem lehet építeni – mondta az országgyűlési képviselő.

Fekete Zsolt nem nyilatkozott az ügyben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.