Ezért térhetnek vissza a régi járványok Magyarországon

Az oltásellenes szervezkedések óriási károkat okoznak az egész társadalomnak.

2024. 04. 17. 19:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elfogadhatatlan, hogy az oltásellenes csoportok most már perekkel támadják a gyermekorvosokat – jelentette ki a kormány közösségi oldalán a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence leszögezte: a kormány megvédi a gyermekorvosokat.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, az utóbbi években egyre aktívabbá váló oltásellenes mozgalmak jogszerű eljárások mögé bújva, jogszerűtlen és szakmaiatlan indokokkal igyekeznek akadályozni a védőoltási program működését. Idén már 96 eljárás indult védőoltás alóli mentesítés miatt, míg három éve csak 19 ilyen eset volt.

Rétvári Bence hangsúlyozta: minden orvos, amikor oltást ad be, az orvosi esküje szerint cselekszik, a gyermek egészségét, életét védi. – Akik pereket indítanak, olyan gyermekorvosokat aláznak és hurcolnak meg, akik a gyermekek gyógyítására esküdtek fel – fogalmazott.

Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen, és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását

– fejtette ki Rétvári Bence. A politikus hangsúlyozta, hogy ez óriási felelőtlenség: az oltás mind az egyént, mind a közösséget védi. – Ha az átoltottság szintje visszaesik, olyan rég elfeledett betegségek térhetnek vissza, mint a kanyaró, a torokgyík vagy a szamárköhögés. A kormány a magyar családok nevében is köszöni az oltó- és gyermekorvosok munkáját – mondta az államtitkár.

Borítókép: Rétvári Bence (Forrás: Magyarország kormánya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.