Hatalmas fogás, megdőlt a pontyrekord a Balatonon

A horgászok már korábban bizakodók voltak, hogy a kedvező időjárási előrejelzések segíthetnek az új rekord elérésében.

2024. 04. 26. 7:19
Megdőlt a balatoni pontyrekord Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 21-én, vasárnap vette kezdetét a 140 óráig zajló X. Balaton Carp Cup (IBCC), a világ legnagyobb pontyfogó versenye, amelynek negyedik napján megdőlt a hivatalos balatoni pontyrekord, egyben a versenyrekord is, amely mostantól Hundzsa Ferenc nevéhez fűződik – írta meg az Infostart.

A Pecaverzum beszámolója szerint már az esemény megkezdése előtt bizakodtak a horgászok, hogy a kedvező időjárási előrejelzések miatt arra is sor kerülhet, hogy megdől a hivatalos balatoni pontyrekord. Az IBCC első harminc kilót meghaladó halára április 22-ig kellett várni, amikor Balatonalmádiban, a káptalanfüredi strandon, a 284-es pegen horgászó Mikbaits Rebels egy 30,1 kilós pontyot mérlegelt.

Ez még messze elmaradt a sokat által áhított csúcstól, de április 24-én, szerdán délután végül beigazolódott a korábban megfogalmazott sejtés, és előkerült egy akkora ponty a Balatonból, mint még soha. A siófoki Aranyparton, a 244-es pegen horgászó Aqvarius Team egy 35,625 kilogrammos tőpontyot fogott 16 óra 52 perckor 

– jelentették be a szervezők.

Nagy Gábor, a BHNp Zrt. horgászati ágazatvezetője azt mondta, az új balatoni rekord egy ismert hal, már többször horogra került. Egyedi ismertetőjegye, azonosító bélyege egy pikkelycsavar a bal oldalán. A balatoni pontyrekordot legutóbb március 16-án Török Mihály döntötte meg, aki besétálós, dobós módszert alkalmazva terelt partra egy 34,8 kilós tőpontyot. A Takács Csaba, Hundzsa Ferenc és Kecskeméti Zoltán alkotta Aqvarius Team mostani fogása csaknem egy kilóval tette magasabbra a lécet, és az első 35 kiló feletti ponty, amit hitelesített körülmények között kikerült a magyar tengerből.

 

Borítókép: Megdőlt a balatoni pontyrekord (Forrás: Facebook/IBCC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.