Nyílt levélben fordultak az újbudai önkormányzathoz az óvodai pedofilbotrányban érintett szülők

Nem bíznak a szülők a DK-s polgármester által vezetett belső vizsgálatban.

2024. 04. 07. 14:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt levélben fordultak az újbudai önkormányzathoz a pedofilbotrányban érintett szülők – tudósít a Hír TV. Mint írják, a szülők nem bíznak a DK-s polgármester által vezetett belső vizsgálatban. A Fidesz–KDNP újbudai frakcióvezetője szerint továbbra sem a valós felelősöket keresi az önkormányzat. Szabó László szerint csupán látszatvizsgálatot folytatnak le, nehogy fény derüljön a saját felelősségükre. Az újbudai Fidesz és 

az érintett szülők szerint ugyanis a DK-s polgármester vezette önkormányzat tisztában volt a Gazdagréti Szivárvány óvoda problémájával, az ott dolgozó pedofíliával gyanúsított pedagógia asszisztens ügyével. 

A szülők azt mondják, sokszor panaszt tettek, a baloldali kerületvezetés azonban állítja, nem is hallottak ilyesmiről. 

Egyértelműen látszik, azt hiszem, az önkormányzat kommunikációjából, hogy mentegetni próbálja egyrészt az óvoda vezetőt, másrészt a saját bőrét ezen az egész ügyön. Ők hárítanak, elmondják, hogy itt senki nem tudott semmiről, nem is történt igazából semmi és ennek nincsen semmilyen felelőssége, nincsen senkinek itt felelőssége ebben az ügyben. Persze volt egy ilyen ember, akivel megszüntettek mindenféle szerződést és ezzel itt lezártnak tekintik az ügyet

 – részletezte Szabó László, a Fidesz–KDNP helyi frakcióvezetője. A szülők most nyílt levélben fordultak a kerületi vezetéshez: egyrészt nem bíznak a belső vizsgálat tárgyilagosságában, másrészt attól tartanak, hogy utána az óvodavezetőt visszahelyezhetik eredeti pozíciójába. Levelükben azt kérik, hogy mindaddig, amíg a rendőrségi vizsgálat egyértelműen nem tisztázza a szerepét az ügyben, ne mehessen az óvoda közelébe. Király Nóra, a Ficsak alapítója elmondta: – Egy válasz érkezett a szülőknek az alpolgármestertől, miszerint azzal próbálták őket megnyugtatni, hogy május közepéig az óvodavezető elment szabadságra, tehát addig nem megy vissza az óvodába. De kérdés az, hogy mi lesz utána, lehet-e ilyen körülmények között dolgozni, illetve hogy járatják-e szívesen a szülők egy ilyen helyre a gyerekeiket a jövőben.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Ground Picture)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.