Orbán Balázs odaszúrt a Telexnek: Ez ám a tényfeltárás!

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a portál csupán megnézte a nyilvánosan is elérhető adatokat.

2024. 04. 04. 9:24
Fotó: MTI/Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiszivárogtak? Azaz megnézték a nyilvánosan is elérhető adatokat. Luxusköltés? Azaz a költségvetés 0,3 százalékát költjük több száz diák térítésmentes részvételével zajló téli táborra és két százalékát évi majdnem ezer rendezvény cateringjére. Emellett sokat költünk komoly nemzetközi előadók meghívására és a diákokat rengeteg, szakmailag páratlan fejlődést biztosító külföldi útra visszük. Bizony, erről beszélünk évek óta. Ez ám a tényfeltárás! Köszi, Telex! – írja Facebook-bejegyzésében Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Telex mai címlapcikkére reagálva.

A Telex az említett cikkében többek között azt kifogásolta, hogy 

  • az MCC csaknem hatszázmillió forintot költött a rendezvényei étel- és italellátására, vagyis cateringjére. Mint írják, más neves és nagy múltú budapesti szakkollégiumokban nem költenek milliókat cateringre, az egyik szakkollégiumban ráadásul a rendezvényekre a diákok maguk készítik a szendvicseket. A Telex szerint fejenként annyi pénz folyik el a rendezvények cateringjére, amennyiből piaci cégek luxusellátást tudnak nyújtani (a cikkükben legalábbis azt állítják, hogy megkérdeztek másik céget is, amely jóval olcsóbban tudna szolgáltatni). 
  • Azt is megjegyezték, hogy „külföldi vendégelőadók meghívására sem sajnálják a pénzt.” Mint írják, az Orbán Viktorral régóta szövetséges Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök fiának, Jair Netanjahunak 2,8 millió forintot fizettek két egyórás panelbeszélgetésért.
  • A Telex kifejti, hogy az MCC-nél rengeteg külföldi tanulmányutat szerveznek, ezek résztvevői gyakran négycsillagos szállodákban szállnak meg, és az MCC-hez közeli források nem tudnak arról, hogy az utazásokra kérnének önköltséget a diákoktól. Ezt egyébként Orbán Balázs is megerősítette: az MCC táborai a diákoknak nem kerülnek pénzbe. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.