Jófej közteres is van az egyik fővárosi kerületben

Fonti Krisztina nevéhez fűződik a különleges kezdeményezés.

2024. 05. 12. 10:13
Eger, 2020. március 28.
Rendõr és közterület-felügyelõ az egri Zalár József utcában a kijárási korlátozás kezdetének napján, 2020. március 28-án. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvetõ szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják. A rendõrség a közterületeken megnyugtató, segítõ, empatikus és lojális intézkedésekkel sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartásra.
MTI/Komka Péter
Fotó: MTI/Komka Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csaknem ezren regisztráltak a hegyvidéki önkormányzat Jófej közteres néven indított különleges szolgáltatására, amihez hasonló nemigen működik máshol az országban – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a XII. kerületi önkormányzat.

A Fonti Krisztina alpolgármester kezdeményezésére elindított újítás azoknak nyújt segítséget, akik véletlenül követtek el hibát parkoláskor.

Ha a hegyvidéki rendészet munkatársai szabálytalanul álló járművet találnak, erre sms-ben figyelmeztetik a szolgáltatásra regisztráló autóst, aki 15 percen belül korrigálhatja tévedését.

A hegyvidéki rendészetet, azaz a XII. kerületi közterület-felügyeletet azzal a szándékkal hozta létre az önkormányzat évekkel ezelőtt, hogy a rendőrség munkáját kiegészítve hatékonyan járuljon hozzá a kerület rendjéhez, az itt élők nyugalmához, biztonságához. A rendészek munkájában

a szankció eddig sem cél, hanem csak eszköz volt,

az új szolgáltatás révén azonban azoknak sem kell aggódniuk egy esetleges büntetés miatt, akik figyelmetlenségből parkoltak szabálytalanul.

A Jófej közteres szolgáltatásra az állandó XII. kerületi lakcímű vagy tartózkodási helyű hegyvidékiek regisztrálhatnak az önkormányzat e-ügyintézés rendszerében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Hegyvidéki önkormányzat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.