Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Ő a verőcei hajóbaleset egyik áldozata, gyászba borult az internet

A baleset után eltűnt öt embert továbbra is keresik.

2024. 05. 20. 14:48
Rendõrök helyszínelnek egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendõrök állítottak meg Komáromnál. Fotó: MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész országot megrázta az újabb dunai hajós tragédia. A verőcei hajóbalesetről mi is megírtuk: fiatalok egy kisgéphajóval éppen hazafelé indultak, amikor eddig tisztázatlan okokból összeütköztek egy jóval nagyobb szállodahajóval. A bázeli illetőségű Ms. Heidelberg ezután továbbment, annak kapitánya feltehetőleg észre sem vette a balesetet. A hajót végül Komáromnál állították meg, ahol a rendőrség és a szakértők alaposan megvizsgálták. 

A motorcsónakon utazó nyolc fiatal az ütközés erejétől a vízbe zuhant. Az egyikük súlyos sérülésekkel ki tudott úszni a partra, és megmenekült, egy nő és egy férfi holttestét később megtalálták, ötüket pedig jelen pillanatban is hatalmas erőkkel keresik. A horrorbaleset női áldozatának személyazonosságára nemrég fény derült. A fiatalt B. Boglárkának hívták, és a Bors információi szerint a Pest vármegyei erdészeti technikumban tanult.

Én sem tudom elhinni, a történtek előtt fél órával még beszéltem vele telefonon

– kommentelte az elhunyt fiatal egyik barátnője. A kisgéphajón ülők mind barátok voltak, mi több, a hajó vezetője és az egyik utas rokonságban is álltak egymással. Úgy tudni, hogy együtt buliztak egy helyi fesztiválon, onnan tarthattak hazafelé.

A motorcsónak vezetője a nagybátyám volt, a nagynénémet még keresik

– tette hozzá egy másik hozzászóló. 

 

Borítókép: Rendőrök helyszínelnek egy sérült szállodahajónál (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.