Önkormányzati céggel csináltat kampánymunkát a szombathelyi baloldal

A Fidesz szombathelyi politikusai hetek óta mondják, közpénzből, egészen pontosan a város pénzéből kampányol a baloldal.

Forrás: Vas vármegyei hírportál2024. 05. 28. 13:29
Forrás: vaol/Cseh Gábor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról lapunk is beszámolt, a Fidesz szombathelyi politikusai hetek óta mondják: közpénzből, egészen pontosan a város pénzéből kampányol a baloldal, amelynek egy újabb megdöbbentő megnyilvánulására hívta fel a figyelmet a Vas vármegyei hírportál (Vaol).

Hétfő délután egy videófelvételt töltött fel az Ébresztő Szombathely Facebook-oldal, amelyen tisztán látszik: a belvárosban a Szova Nonprofit Zrt. munkatársai teszik ki az Éljen Szombathely (ÉSZ) zászlóit. 

A Vaol szerint szembetűnő, az önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság munkatársai mindezt a legnagyobb természetességgel teszik, „mintha csak egy nemzeti ünnep előtt helyeznék ki a magyar lobogót.”

Azonban nem ez az első botrányos ügye a szombathelyi baloldalnak: egy helyi kulturális cégnek, az Agorának a grafikáit használhatja a város baloldali vezetését adó Éljen Szombathely Egyesület is. 

Megtévesztve a választókat, etikátlan módon kampányol a baloldali városvezetés

– mutatott rá felszólalásában Illés Károly, a Fidesz–KDNP helyi frakcióvezetője.

Nemény András, Szombathely baloldali polgármestere szerint bárki szabadon használhatja azokat a jelképeket, amelyek az Agora és az Éljen Szombathely Egyesület plakátjain is láthatók. 

– Az internetről nem tölthető le az a grafika, ami megjelent az Agora plakátjain, és amit később az Éljen Szombathely Egyesület is használt – mutatott rá Horváth Gábor, a Fidesz–KDNP képviselője. Bejelentette: kezdeményezte a felügyelőbizottsági vizsgálatot az ügyben, hiszen az önkormányzati cégek közpénzből működnek, így a jelképeik használata is ennek a forrásnak a felhasználását jelenti. László Győzőtől, az Agora felügyelőbizottságának elnökétől is elhangzott: kivizsgálják az ügyet.

Borítókép: ÉSZ-lobogók Szombathelyen (Forrás: Vaol/Cseh Gábor)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.