Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Osztrák kollégájával találkozott Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Ausztriával nemcsak a határaink közösek, hanem egyformán gondolkozunk fontos kérdésekben – mondta a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban azon alkalomból, hogy az alsó-ausztriai Grafeneggben találkozott Klaudia Tanner osztrák védelmi miniszterrel.

Forrás: MTI2024. 05. 23. 22:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett, hogy Magyarország alig hat hét múlva át fogja venni az Európai Unió soros elnöki pozícióját.

Magyarország kiemelt hangsúlyt helyez Európa védelmére, az önálló védelmi képességek fejlesztésére és az európai védelemipar erősítésére, és ebben a tekintetben Magyarország élen jár, megújítjuk a haderőnket, és egy erős, független védelemipart is építünk

– emelte ki a miniszter, hozzátéve, hogy Magyarország ebben is együttműködik Ausztriával. 

Beszámolója szerint a megbeszélésen érintették az egyre erősebb illegális migrációs nyomást, amely, mint fogalmazott, Ausztriában már kiemelt gondokat okoz, és nagy szükség van arra, hogy országaink együttműködjenek a határainkon annak érdekében, hogy ez a veszély távol maradjon Magyarországtól.

A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát

– jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

 

Borítókép: A magyar honvédelmi miniszter az osztrák kollégájával (Forrás: Honvédelmi Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.