Kósa Lajos teljesen kiakadt: Ez vadbaromság! + videó

A Fidesz alelnökének szavai szerint egy igazi „vadbaromság” az Európában terjedő háborús pszichózis.

Forrás: HÍRTV2024. 06. 03. 21:24
KÓSA LAJOS Forrás: HÍRTV
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnökének szavai szerint egy igazi „vadbaromság” az Európában terjedő háborús pszichózis, hiszen amellett, hogy demográfiai válság van, ukrán és orosz fiatalok százezrei vesztik életüket a fronton. A politikus a Hír TV Napi aktuális című műsorában rámutatott: ennek a háborúnak nem lehet nyertese.

 

Magyar Pétert nem lehet komolyan venni!

Magyar Péter szétverte az ellenzéket, hajrá! – így reagált Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke az ellenzék új messiásának feltűnésére. A politikus rámutatott, a kormánypártnak semmi dolga vele.

Kósa Lajos szerint Magyar Péter egy teljesen elfogadhatatlan fickó, aki a közéleti karrierjét úgy indította, hogy a feleségéről titokban hangfelvételeket készített.

Arra a felvetésre, hogy Magyar Péter a hétvégén azt kezdeményezte, hogy induljon petíció a békepárti politika leállítása ellen, Kósa Lajos arra emlékeztetett, hogy jöhet Európában ahhoz, legyen az Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, hogy Magyarországon legyen kötelező sorkatonaság.

Erről csak a magyar parlament dönthet. Egy némettől pedig különösen rosszul hangzik ez, hiszen volt már ilyen, hogy németek vezényelték a kötelező sorkatonaságot, Voronyezsnél nem jött be, sem a németeknek, sem nekünk

– hívta fel rá a figyelmet.

 

Le kell zárni végre ezt a háborút!

Amíg a Fidesz kormányoz, addig egészen biztos nem fogunk belépni a háborúba, és nem is hagyjuk, hogy belesodródjunk a háborúba, akármilyen nehézségekkel jár ez együtt, és akárhogy fenyeget bennünket az Európai Unió, vagy a NATO, de az a helyzet, hogy a NATO az egy védelmi szövetség.

Szó sincs arról, mi nem egy olyan NATO-ba léptünk be, aki háborúkat indít magától. Hát ez nonszensz, ilyen nincsen. Az Atlanti Szerződés az egy kifejezetten védekező szövetség. Nincs ilyen formula, hogy a NATO-nak támadnia kellene – szögezte le a politikus.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban megjegyezte, ami ott folyik, az mészárlás,

Zelenszkij elnök lemészároltatja a saját fiataljait, hiszen két nap alatt nem lehet kiképezni senkit. 

Azzal nem lesz beljebb senki sem, hogy három órán belül lelőnek egy frissen, a frontra került fiatalt, miközben egész generációk fognak eltűnni (...) közben az európai mainstream ünnepel, mint az I. világháborúban

– tette hozzá.

A teljes beszélgetés alább megtekinthető:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.