Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Önnél is kopogtathat Orbán Viktor: ma van az egymillió találkozás napja

A Fidesz ötvenezer aktivistája egyetlen nap alatt egymillió embert fog személyesen a választásra buzdítani a mai nap során. Orbán Viktor miniszterelnök a héten hirdette meg az egymillió találkozás napját, amelyen a kormánypártok politikusai és aktivistái személyesen fogják buzdítani az embereket a választásra. A kormányfő jelezte, hogy a mozgósításban maga is részt fog venni, mert a tét hatalmas: háború vagy béke.

2024. 06. 08. 6:13
Budapest, 2024. június 1.
A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a margitszigeti nagyréten 2024. június 1-jén.
MTI/Koszticsák Szilárd

Budapest, 2024. június 1.A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a margitszigeti nagyréten 2024. június 1-jén.MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A célegyenesre fordul a Fidesz–KDNP kampánya, mivel az európai parlamenti és az önkormányzati választásokat megelőző napon a kormánypártok egymillió embert fognak felkeresni. Ahogy arról lapunk beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a választási kampánykörútja dabasi állomásán hirdette meg a valaha volt legnagyobb kampányhajrát. – A békemeneten ismét kiderült, mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje. De a győzelemért még egy utolsó, nagy erőfeszítésre van szükség – hangsúlyozta Orbán Viktor a dabasi választókkal találkozva.

Ezért jön a valaha volt legnagyobb kampányhajrá, az egymillió találkozás napja. Most szombaton, a vasárnapi választás előtti 24 órában, a Fidesz ötvenezer aktivistája egyetlen nap alatt egymillió embert fog személyesen a választásra buzdítani. Ebben a mozgósításban magam is részt fogok venni, mert a tét hatalmas. Háború vagy béke – erről döntünk. Szombaton jön tehát az egymillió találkozás napja. Vasárnap pedig a választáson: csak a béke, csak a Fidesz!

– mondta a kormányfő.

Aki él és mozog a Fidesz háza táján, az kampányol, beleértve a minisztereket és az államtitkárokat is. Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommuniká­ciós igazgatója a közösségi oldalán megosztott videóban elmondta, hogy a kormánypártok aktivistái mindenkinek el fogják mondani, hogy meg kell védeni Magyarország békéjét. A politikus tájékoztatása szerint ez lesz minden idők legnagyobb mozgósítása.

Mindenkinek el fogjuk mondani, hogy létfontosságú választás előtt állunk

– jelentette ki Menczer Tamás.

A találkozások már a kampány utolsó hetében is javában zajlottak, Orbán Viktor pedig nemcsak az országot járja, hanem telefonon is felkereste már a magyarokat. A választók Kocsis Mátéval is találkozhattak, mivel a Fidesz frakcióvezetője telefonon és személyesen egyaránt felkereste már a magyarokat, hogy felhívja a figyelmet a vasárnapi választások tétjére, legutóbb a komáromiakat kereste fel telefonon.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is telefonon kereste fel a magyarokat, és jelezte: „túl nagy a tét vasárnap ahhoz, hogy ne legyünk ott elegen”. A héten Gulyás Gergely is részt vett a találkozásokban, ugyanis a Miniszterelnökséget vezető miniszter telefonon és személyesen is beszél a választókkal, hogy minél többen tegyék le voksukat a béke mellett vasárnap. Vitályos Eszter kormányszóvivő mindenkinek köszönetet mondott, aki valamilyen formában már visszajelzett számukra a hétvégi részvétellel kapcsolatban. A kormánypártok már a múlt szombaton rendezett békemeneten is megmutatták, hogy jelentős tömegeket tudnak elérni a kampány végéhez közeledve. Egy hete százezrek gyűltek össze a Margitszigeten a kormánypártok békepárti politikájának a támogatására.

Borítókép: A békemenet résztvevői a margitszigeti nagyréten (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.