Szijjártó Péter: Szombaton egymillió emberrel találkozunk +videó

A háborúból való kimaradás, Magyarország megvédése csak akkor lehetséges, ha mindenki elmegy vasárnap, és a békére szavaz, amelynek a neve a Fidesz! – hangsúlyozta a külügyminiszter.

Forrás: MTI2024. 06. 07. 18:41
SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombat az egymillió találkozás napja lesz, mindenkinek elmondjuk, hogy miért fontos a vasárnapi választás – mondta Szijjártó Péter pénteken Vatikánvárosban. A miniszter arra kérte az embereket, hogy szavazzanak a békére az európai parlamenti választáson. A háborúból való kimaradás, Magyarország megvédése csak akkor lehetséges, ha mindenki elmegy vasárnap, és a békére szavaz, amelynek a neve a Fidesz.

– Elmegyünk mindenkihez, hogy elmondjuk, most háború és béke kérdésében mondhatnak véleményt, hozhatnak döntést a magyar emberek – közölte.

Körülöttünk világháborús, sőt atomháborús készülődés zajlik. Hallhatjuk és láthatjuk egymás után az egyre őrültebb nyugat-európai, amerikai nyilatkozatokat – hangsúlyozta.

– És nem hagyhatjuk, hogy minket is belenyomjanak a háborúba, nem hagyhatjuk, hogy világháborúba, nukleáris háborúba sodorják Európát és benne Magyarországot – húzta alá.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy a háborúból való kimaradásnak, Magyarország megvédésének egyetlen módja van: vasárnap mindenkinek ott kell lennie. – Arra kérem önöket, hogy vegyenek részt az európai parlamenti választáson, és szavazzanak a békére. A béke színe a narancs, a béke neve a Fidesz – mondta.

– És ezt holnap, az egymillió találkozás napján az aktivistáink, politikusaink és támogatóink mindenkinek el fogják mondani – fűzte hozzá.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.