Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Új térséget kapcsolt be a kormány az ország vérkeringésébe + galéria

Ma délelőtt átadták a Kalocsát Pakssal összekötő új Duna-hidat.

2024. 06. 06. 11:27
Fotó: Arpad Foldhazi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délelőtt átadták a Kalocsát Pakssal összekötő új Duna-hidat. Az eseményen Orbán Viktor elmondta: a kormány feladatának érzi, hogy ezeket a területeket bekapcsolják az ország vérkeringésébe. 

Amikor ezt tesszük, az ország rejtett aranytartalékát szabadítjuk fel, így nem csak a helyiek életminősége javul, hanem erősödik az egész magyar gazdaság is

– fogalmazott a miniszterelnök. A 2021 februárjában kezdődött beruházásnak jelentős gazdaságélénkítő hatása várható a térségben. Az új Duna-híd kivitelezésnek köszönhetően Kalocsa és az M6-os autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő a korábbi 55 percről hozzávetőlegesen 15 percre csökken. Az új híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat fejlesztésének összértéke nettó 92 milliárd forint.

A hídról készült fotókat itt megtekintheti:

Borítókép: Új Duna-híd (Fotó: Földházi Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.