Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Apáti Bence szerint ezért bukott a Momentum + videó

Kisiklott a bukaresti gyors.

2024. 07. 02. 13:43
Budapest, 2019. május 26.Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerző képviselők a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 9-én kisiklott a bukaresti gyors, a Momentum megszégyenülve zúgott ki az Európai Parlamentből. Meg amúgy a Fővárosi Közgyűlésből is – emlékeztet új videójában a Patrióta csatorna. Apáti Bence, a Magyar Nemzet publicistája szerint a momentumos Cseh Katalin a kelleténél többször hangoztatta az elmúlt hónapokban, hogy Donáth Annával karöltve ők mennyire sokat dolgoztak és hogy mennyi mindent megtettek a magyarokért az Európai Parlamentben. Szerinte

az, hogy „ennyit” dolgoznak, a minimum a többmilliós fizetésükért.

A publicista szerint ha a magyar emberekért dolgoztak volna az EP-ben, akkor a magyarellenes határozatokra nemmel szavaztak volna.

Az EU-s forrásokat utakra, iskolákra és a tanárok béremelésére is lehetett volna költeni, a Momentum ehelyett jobbnak tartotta, hogy Magyarország, a magyar emberek ne kapjanak semmit ebből a pénzből – emlékeztetett Apáti Bence. Szerinte a Momentum bukásának egyik legfőbb oka, hogy a háború mellett kampányoltak, annak tudatában, hogy a magyar emberek nem kérnek a háborúból, a magyarok nem szeretnének Zelenszkijért harcolni.

A Momentum tehát csak egy momentum, egy pillanat tudott lenni

– állapította meg a publicista.

Borítókép: Cseh Katalin és Donáth Anna (Fotó: Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.